A Sophos megvásárolta a Rook Securityt

forrás: Prím Online, 2019. június 12. 08:55

A Sophos bejelentette, hogy megvásárolta a managed detection and responses (MDR) szolgáltatások terén vezető, úttörő Rook Securityt. A Rook Security egy folyamatosan aktív, digitális fenyegetéseket elhárító csapatot biztosít, amely biztonsági incidenseket monitoroz, kutat, analizál és reagál le a cégeknek, bármely méretű vállalkozásról is legyen szó. A magánkézben lévő céget 2008-ban alapították, központja Indianapolisban található.

A Sophos viszonteladóknak szánt MDR szolgáltatásokat készít azzal, hogy kombinálja a Rook Security fenyegetéseket felderítő és lenyomozó, illetve reagáló képességeit a nemrégiben megvásárolt DarkBytes technológiai platformmal. “Channel-first, channel-best” biztonsági szolgáltatóként a Sophos az új MDR szolgáltatásokat a világszerte körülbelül 47000 partnerből álló hálózatán keresztül fogja biztosítani.

 

“A digitális bűnözők szakadatlanul próbálkoznak a cégek támadásával. Hogy gyengeségeket találjanak a felületeiken, változatos technikákat használnak, mint például a jól bevált adathalász emaileket vagy az új trendet, a hacker pen-testinget. Ennek eredményeképpen a cégeknek minden pillanatban aktív monitorozásra és menedzsmentre van szüksége arra vonatkozólag, hogy mi is történik a hálózatukon. Sokuknak azonban nincs meg a szükséges szaktudása, nem tud lépést tartani vagy nem rendelkezik olyan belső biztonsági csapatokkal, akik optimálisan konfigurálják és menedzselik a biztonsági intézkedéseket éjjel-nappal.” - mondta Joe Levy, a Sophos vezető műszaki vezérigazgatója. “Az MDR segítségével a Sophos hálózatának partnerei bármely méretű cég számára képesek lesznek szakértő szolgáltatást nyújtani, amely folyamatosan detektálja, vadássza és lereagálja a biztonsági incidenseket.”

 

A Sophos továbbá azt is tervezi, hogy szinkronizált biztonsági technológiáját és termékportfolióját a Rook Security MDR vásárlók számára nyújtott folyamatosan működő szolgáltatásához igazítja. A Rook Security szakértői szintén képesek lesznek kiértékelni a vásárlók biztonsági helyzetét ahhoz, hogy a különböző területek Sophos termékeinek optimális házirendi konfigurációját biztosítsák.

 

“A Rook Security managed detection and response szolgáltatásokat nyújt a digitális fenyegetések detektálására és eliminálására. A fenyegetések vadászata és az adatanalízis során a Rook Security szakértői gyorsan detektálják és kezelik az aktív támadásokat.” - mondta J. J. Thompson, a Rook Security alapítója és CEO-ja. “Nagy örömmel tölt el minket, hogy szakértőinkkel és szolgáltatási innovációnkkal gyarapíthatjuk a Sophost, amely globális vezető az újgenerációs digitális biztonság területén. Együtt gyorsabban és hatékonyabban tudunk fenyegetéseket felderítő és kezelő intézkedéseket implementálni, hogy jobban védjük a vállalatokat.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09