A Novathon konferenciára jön az Apple társalapítója

forrás: Prím Online, 2019. július 15. 13:50

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak. A Szilícium-völgy legendás alakja a pénzügyi innováció meghatározó nemzetközi szereplőit felvonultató Novathon 2019 konferencián lesz látható, melyre szeptembertől regisztrálhatnak az érdeklődők.

Milyen változást hoz a mindennapi bankolásba az okostelefonos forradalom? Hogyan alakítja át a banki szolgáltatásokat a digitális átalakulás? Az újgenerációs pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó fintech cégek megjelenésével milyen előnyökkel, kockázatokkal kell számolni és milyen új, eddig nem ismert lehetőségeket tartogat a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja? A mobil vagy a közösségi média lesz a jövő pénzügyi platformja? Milyen szerepeket vesz át a mesterséges intelligencia? 

 

Izgalmas és aktuális kérdéseket jár körül a CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo által szervezett Novathon konferencia 2019. október 30-án Budapesten, a MOM Sportban. A pénzügyi szektor meghatározó szereplői nemcsak a legforróbb témákat és a legújabb kihívásokat vitatják majd meg, de bemutatják innovatív megoldásaikat is. A Novathont ezen az úton számos partner támogatja, köztük a Mercury Processing Services International, az NTT, az Asseco, az Armundia Group, a Reply, a Capgemini, a PricewaterhouseCoopers Advisory SpA és az Elcom.

 

 

A rendezvényen a résztvevők egy élő legenda, az Apple Computer társalapítója, Steve Wozniak gondolatait is meghallgathatják az innovációról, a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről. 

 

Wozniak 1976-ban Steve Jobs-szal, az azóta elhunyt ikonikus üzletemberrel együtt alapította meg az Apple Computer Inc. vállalatot, amely 31 évvel később, 2007-ben mutatta be az iPhone-t, amely alapjaiban változtatta meg nemcsak a telekommunikációt, de a bankolás kultúráját is. Az iPhone és a hasonló okostelefonok fejlődése hívta életre a fintech fejlesztéseket és a digitális bankolás iránti igényt. 

 

„A technológiai változások nap mint nap új kihívásokat hoznak a pénzügyi intézmények világába, és csak azok maradhatnak talpon, akik ezekre lehetőségként tekintenek, és képesek a fejlődésre. A következő 10 évben a tradicionális banki modell teljesen megváltozik: a bankkártyákat felváltják a telefonok, nem kell majd fiókba menni ahhoz, hogy találkozzunk a bankárunkkal, és a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabott banki ajánlatok közül válogathatunk. Ezeket az újdonságokat hozza el az ügyfeleknek az Intesa Sanpaolo és leányvállalatai, így a CIB is” – mondta Maurice Lisi, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybanki Divíziójának digitális csatornák és CRM vezetője. 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy digitális banki megoldásainkkal – díjnyertes mobilalkalmazásunkkal, a honlapunkon keresztül új ügyfelek számára elérhető teljesen online számlanyitási és személyi kölcsön igénylési lehetőséggel – úttőrők vagyunk a magyar piacon. Ezzel a rendezvénnyel is szeretnénk megmutatni, hogy mi az innovációban, a folyamatos fejlődésben hiszünk. Ezt képviseli Steve Wozniak is, akit anyavállalatunkkal közösen hozunk el a magyar közönségnek” – tette hozzá Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője. 

 

A rendezvény ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció szeptemberben indul, és mivel a helyek száma limitált, a leggyorsabbak lehetnek majd ott a rendezvényen. A regisztráció indulásáról a Novathon Facebook oldalán lehet majd tájékozódni: https://www.facebook.com/pg/novathonwithcib

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05