SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

forrás: Prím Online, 2019. július 17. 13:16

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 6. A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a vállalatok általánosan elérhető szerverekre és lemezmeghajtókra alapozva építhetnek ki és működtethetnek megfizethető tárolási rendszert. Az új, konténerizált és felhőalapú szolgáltatásokat is támogató funkciók segítik a szervezeteket abban, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjanak a változó üzleti igényekhez, miközben informatikai működési költségeiket is csökkenthetik. 

Az IDC információi szerint a világszerte tárolt adatok mennyisége tavaly meghaladta a 33 zettabyte-ot, és várhatóan 61 százalékos éves növekedési ráta mellett 2025-ig a 175 zettabyte-ot is eléri. (Összehasonlításképp: az összes amerikai tudományos kutatókönyvtár tartalma körülbelül két petabyte-ot tesz ki, vagyis a jelenlegi adattömeg 16,5 millió könyvtárkomplexumnak felel meg.) A hagyományos adattárolási rendszerek nem képesek lépést tartani ezzel a bővüléssel, ezért a szervezeteknek módosítaniuk kell tárolási stratégiáikon és infrastruktúráikon.

 

A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolási megoldások képesek orvosolni a problémát, mivel elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Ezáltal lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy alacsony költségek mellett építsenek ki és üzemeltessenek tárolási rendszert általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

 

A SUSE szoftveresen vezérelt tárolási megoldása, a SUSE Enterprise Storage a Ceph technológián alapul, vállalati felhasználásra szánt funkciókkal és professzionális támogatással kiegészítve a nyílt forráskódú eszközt. A jól skálázható termék magas rendelkezésre állást, valamint önjavító és önkezelő képességeket kínál, és hatékonyan segíti a szervezeteket a tárolás optimalizálásában. A Maine-i Egyetem kutatói például tízszeres teljesítménynövekedést tapasztaltak, miután bevezették a SUSE megoldását a nagy teljesítményű számítástechnikát (HPC) és óriási mennyiségű információ feldolgozását igénylő kutatási projektek támogatására. Ezeknek az előnyöknek köszönhető, hogy a SUSE Enterprise Storage több kategóriában is kiváló minősítést kapott a Gartner legfrissebb, objektumtárolási megoldásokat elemző körképében.

 

 

Az új SUSE Enterprise Storage lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a különféle típusú adatokhoz, és gyorsabban kinyerjék belőlük a szükséges információkat a legmodernebb kereső és elemző eszközök segítségével. A megoldás számos területen képes optimalizálni a tárolást, beleértve a tömeges adatmennyiség megőrzését, a megfelelőségi követelmények miatt szükséges archiválást, a katasztrófa utáni helyreállítást, a big data alkalmazások és nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) felhasználáshoz szükséges információk mentését, illetve a felhőalapú tárolást és virtuális gépek tárolási igényeit.

 

A legfrissebb verzió, a SUSE Enterprise Storage 6 a Ceph Nautilus kiadására épül, és olyan új funkciókat biztosít, amelyek támogatják a konténerizált, illetve a felhőben futó szolgáltatásokat. Ezenfelül továbbfejlesztett integrációt kínál a nyilvános felhőmegoldásokkal, mivel képes szinkronizálni az objektumadatokat a SUSE Enterprise Storage fürtről a külső nyilvános felhőbe az S3 interfészen keresztül.

 

A termék a tárolás optimalizálásával is hozzájárul a költségek csökkentéséhez, mivel automatikusan képes mozgatni az adatokat az egyes tárolási szintek között attól függően, milyen gyakran használják azokat. A kritikus fontosságú adatok így azonnal előhívhatók a gyorsabb és egyúttal drágább meghajtókról, míg a ritkábban használt fájlok, például biztonsági mentések és archívumok a lassúbb és olcsóbb tárterületen kapnak helyet. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05