Az Est Media megtalálta jövőjét az informatikában

forrás: Prím Online, 2019. július 30. 14:06

Magyar információtechnológiai céget akvirál a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. A közel 30 milliárd forint összértékű, részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakció eredményeképpen a Delta Csoport holdingcége válik az Est Media főrészvényesévé.

Újra tényleges üzleti tevékenységbe kezd az Est Media: a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásával infokommunikációs területen jelenik meg a tőzsdei cég. A több mint 30 éve működő Delta Csoporthoz, az egyik vezető magyar tulajdonú rendszerintegrátorhoz tartozó vállalat 28,6 milliárd forintos vételárából 2,35 milliárd forint pénzben kerül teljesítésre. Zártkörű alaptőke-emelés keretében 125 millió darab Est Media részvényt is kibocsátanak a Delta Csoport holdingcége, a Deltagroup Holding Zrt. részére 210 forintos kibocsátási áron, összesen 26,25 milliárd forint értékben, amellyel az a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik. A pénzbeli teljesítés biztosítása érdekében az Est Media hosszú távú, 5 éves futamidejű részvényesi kölcsönszerződést kötött egyik jelenlegi nagyrészvényesével.

 

A komplett infrastruktúra-megoldásokra (architektúratervezés, hálózati megoldások, hardverelemek, alkalmazásintegráció, infrastruktúramenedzsment) fókuszáló Delta Systems Kft. árbevétele a 2018. július 1-jén kezdődött és 2019. június 30-val zárult pénzügyi évben várhatóan megközelíti a 16 milliárd forintot. 

 

A tranzakcióval egyidejűleg új növekedési stratégia kidolgozását is megkezdte a vállalat, amellyel a régióban 3-5 éven belül az ipari digitalizációs folyamat meghatározó szereplőjévé kíván válni. A közeljövőben bemutatandó stratégia saját termékfejlesztésre és akvizíciókra is épít.

 

A későbbiekben az Est Media jelenleg három fős igazgatósága kiegészül a Deltagroup Holding Zrt. által jelölt három taggal. A személyi változások, valamit a tranzakció jóváhagyása végett a tőzsdei társaság hamarosan összehívja rendkívüli közgyűlését.

 

„Az ipari digitalizáció a következő évek egyik legmeghatározóbb gazdasági trendje lesz szerte a világon, amely hatalmas kihívást, de egyben lehetőséget is jelent a kelet-közép-európai cégeknek. A Delta Systems Kft.-ben felhalmozott szakértelemre alapozva, organikus építkezéssel, illetve további akvizíciókkal, a tőkepiaci finanszírozási lehetőségeket kihasználva hiszem, hogy szakmailag élenjáró, nemzetközileg is versenyképes magyar nagyvállalatot építhetünk ebben az innovatív iparágban” – mondta a tranzakció kapcsán Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatósági tagja.

 

„A Delta Csoport 30 év folyamatos fejlődésnek köszönhetően vált Magyarország egyik vezető rendszerintegrátorává, és a menedzsment az utóbbi időben is aktívan kereste a továbblépés útját. Úgy gondolom, megtaláltuk a jó irányt, a kidolgozott szakmai programmal és a tőzsdei megjelenéssel a kelet-közép-európai régió meghatározó szereplőjévé válhatunk az informatikai piacon” – mondta Pércsi Levente, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója, a Delta Csoport holdingcégének egyik tulajdonosa.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05