A veterán doki hajléktalanok kedvencein segít

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 5. 14:31

Az otthon, a család, a barátok elvesztését, a mindennapi megélhetés nehézségét többen egy-egy kiskedvenccel igyekeznek oldani. Ők azonban szintén napi ellátásra szorulnak, és betegség esetén a legkevésbé valószínű, hogy állatorvoshoz tudnak kerülni. Amerikában egy veterán állatorvos a segítségnyújtás különleges formáját választotta: ott jelenik meg, ahol a legnagyobb szükség lehet munkájára. Érdemes tudni, hogy Magyarországon is van mód arra, hogy a hajléktalanok állatai megfelelő kezek közé kerüljenek.

Az utcai állatorvos című dokumentumsorozat Dr. Kwane önzetlen munkásságát taglalja, felhívva a figyelmet arra, hogy a társadalom peremére került emberek szorulnak a leginkább támogatásra. A Viasat Nature tévécsatornán augusztus 5. 15:55-től induló sorozat az egyszerű útmenti balesetektől kezdve egészen a kórházi műtétet igénylő vészhelyzetekig közvetít történéseket – megmutatja, amiképpen a veterán állatorvos konkrét segítséget, tanácsot és reményt ad a rászorulóknak. Szórakoztató, felemelő és egyben nevelő célzatúnak ígérkezik ez az utazás, ahol az ember-állat közötti köteléket teljesen új megközelítésből láthatjuk.

 

 

Magyarországon jelenleg több ezer hajléktalan ember él, sokan közülük az utcára kényszerülnek. A szállók 90%-os telítettséggel működnek, többen önként nem vonulnak be attól félve, hogy nehezen megszerzett értékeiket ott nem tudják megvédeni. Nem egyszerűbb a helyzet az utcán sem: a legjobb, legvédettebb helyekért, takaróért vagy élelemért sokszor küzdelem folyik. Barátságok és szerelmek köttetnek ugyan, de az igazi bizalmat gyakran egy állat érdemli ki – a mindennapok nehézségét sokan kutyával vészelik át.

 

 

Az állattartás azonban felelősségteljes: folyadékot, táplálékot kell nekik biztosítani, de nem szabad megfeledkezni az oltásokról és a kötelező kutyachipről sem. Nehéz körülmények között pedig betegségek is gyakrabban ütik fel a fejüket. A jó hír, hogy ma már léteznek olyan megmozdulások Magyarországon is, amelyek a hajléktalanok állatain segítenek: van olyan szervezet, aki ingyenes oltást biztosít a házikedvenceknek, de néhány hajléktalanszállón kennelek is várják a rászorulók négylábú társait. 

 

 

– Magánemberként úgy tudunk segíteni, ha azt a szervezetet támogatjuk, akik kapcsolatban állnak ezekkel az állatokkal. Mi például folyamatos összeköttetésben vagyunk azokkal a szociális munkásokkal, akik segítik a fókuszban lévő hajléktalanokat, így baj esetén tudjuk vállalni az állat támogatását. Például az egyik rászoruló nem tudta magával vinni téli szállására négylábú kedvencét, ezért nálunk töltötte a telet, majd visszakerült gazdájához – mondta el Schneider Kinga, a Noé Állatotthon sajtósmunkatársa.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09