Közösségi oldal a II. világháború idején

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 29. 18:49

A Viasat History televíziós csatorna a II. világháború kitörésének 80. évfordulójára tematikus közösségi felületet hozott létre. Mozgatórugója, hogy vajon mit posztoltak volna a hírességek és a vezérek, ha abban az időben is létezett volna Facebook, Insta, Twitter. A modern technológiával újrajátszott események, külön ide gyártott történelmi minivideókkal a 1939live weblapon érhetők el.

1939. szeptember 1-jén Németország hadüzenet nélkül megtámadta Lengyelországot, ezzel kirobbant a II. világháború. A történelem meghatározó eseményére való megemlékezés céljából a Viasat History televíziós csatorna (amely Lengyelországban ugyanúgy jelen van, mint Magyarországon) megalkotta az 1939live honlapot. A website-ot úgy építették fel, mintha egy 21. századi közösségi médiafelület lenne: a nagy történelmi személyek profillal rendelkeznek és a mai felhasználókhoz hasonlóan bejegyzéseket tesznek közzé, like-olnak, hozzászolnak és megosztanak. Emellett egy külön ide gyártott 10 részes videósorozat szintén a legmodernebb alkalmazásokat használva mutatja be a történelmi nagyságokat: az egyes epizódok YouTube, Google Maps és hasonló eszközök beépítésével mesélik el, hogy ki mit tett ebben az időszakban, mit köszönhetünk neki vagy épp mi volt a vétke.

 

 

Az 1939live.com-ra lépve egy hírfolyamot láthatunk, amelyen megjelenik többek között Winston Churchill, Adolf Hitler vagy George Orwell bejegyzése, ezeket pedig like-olják, vagy épp megosztják más történelmi alakok. Életesemények között is pörgethetünk, így láthatjuk, hogy Frida Kahlo mikor van Párizsban, mikor debütál az Oz, a nagy varázsló, mikor loptak el egy képet a Louvre-ból... Az egyes posztok szövegei levelek, memoárok és naplók felhasználásával készültek, azaz teljesen hitelesek.

 

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a múltat e fajta, úttörő módon mutathatjuk be, amely ráadásul a fiatalabb generáció számára is átláthatóbbá teszi a történelmet – mondta el Karin Heijink, a Viasat World tartalmakért és termékekért felelős alelnöke, hozzátéve, hogy a portált a Future History produkciós stúdióval gyártották. – Szeretjük a múlt eseményeit új megvilágításokból és több nézőpontból szemléltetni, ez az oldal pedig tökéletesen illeszkedik ehhez: úgy mutatjuk be a történelem meghatározó időszakát, mintha napjainkban történne.”

 

 

A nem mindennapi oldal angol és lengyel nyelven érhető el, és egészen október végéig jelennek meg rajta újabb és újabb posztok. A tevékenykedésbe bárki beszállhat, azaz kedvelhet, kommentelhet vagy akár meg is oszthat. A történelmi csatorna emellett tematikus sorozatokkal is készül a jubileumra, így szeptember 1-jén 21 órától indítja A II. világháború legjelentősebb eseményei színesben című dokumentumszériáját, vasárnaponként pedig további alkotásokkal emlékezik a nehéz időkre.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05