Lépjen túl a megszokott perspektíván

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 4. 17:56

A Nikon tovább bővíti az f/1,8-as tükör nélküli fix objektívek családját a NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektívvel. A közelik készítésekor nyújtott kiváló teljesítménnyel és a széleskörű időjárásálló szigeteléssel ez a teljes képméretű objektív valódi sokoldalúságot kínál. A szűk helyeken és a szélesen elterülő tájakon éppúgy megállja a helyét, mint a városképek esetében, és hihetetlen részletgazdagságot biztosít a különböző helyzetekben.

Ez a gyors élességállítású 24 mm-es fix objektív kiváló élességet biztosít a kép egészén – még a legszélesebb f/1,8-as rekeszbeállítás esetén is. A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően kiemelkedő pontossággal szabályozható a kompozíció – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. Csodálatosan sima és természetes Bokeh-hatást (elmosódást) kínál, és hatékonyan kiküszöböli a nagy látószögű objektíveknél oly gyakran problémát okozó becsillanást még hátulról megvilágított jeleneteknél is.

 

A teljes képméretű NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektív kiválóan alkalmas videózáshoz is. A videósok lenyűgöző videókat készíthetnek kis mélységélességgel. Az objektív kiegyensúlyozott perspektívája kiváló a master felvételek készítéséhez, valamint az interjúk és szűk belső terek filmezéséhez is.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR Z 24mm f/1.8 S olyan szabadságot ad a Nikon Z rendszer használói számára, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen helyzetben elboldogulnak a rendelkezésre álló fénnyel. A közelre történő élességállítás is kivételes teljesítményű: a kép hihetetlenül éles még akkor is, ha közeli tárgyakra vagy részletekre állítja a fókuszt.”

Főbb jellemzők

  • F/1,8 nagy látószögű NIKKOR Z fix objektív: A kép egészén biztosított ultraéles képével és a gyenge fényviszonyok között nyújtott ragyogó teljesítményével ez a 24 mm-es objektív a jelenet minden elemét élethű tisztasággal rögzíti.
  • S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. A Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket a tisztább felvételek érdekében. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
  • Rendkívül teljesítmény közeliknél: A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolsággal a kompozíció kulcsa az Ön kezében van – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. A képélesség az azonos gyújtótávolságú hasonló objektívekhez képest kiemelkedő.
  • Időjárásálló tömítőrendszer: Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.
  • Videózáshoz is nagyszerű: A szinte teljesen AF révén még a legcsendesebb pillanatok is zavartalanul megörökíthetők. A vezérlőgyűrűvel hangtalanul állítható a rekesz vagy az expozíciókompenzáció, és kézi élességállítás esetén élességállító gyűrűként használható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05