Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 16. 08:18

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket, amelyek segítenek a felhasználói élmény fokozásában, illetve a jármű biztonságának és élettartamának növelésében. A felhőszolgáltatást a hamarosan megjelenő webOS Auto platformba is beépítik, hogy lehetővé váljon a járműven belüli felhasználói élmény fejlesztése. Frankfurtban a webOS IVI rendszerében elérhető partnerszolgáltatásokat is bemutatják.

 

 

 

Az LG szoftverplatformján, az intelligens eszközök millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform. Az okosotthonokban szerzett tapasztalatra alapozva az autógyártóknak és a beszállítóknak biztosítja azt a szoftverek fejlesztéséhez szükséges hatékonyságot és rugalmasságot, amely segítségével megteremthető a járműbe épített élmény következő generációja.

 

„A Microsofttal való együttműködés révén arra törekszünk, hogy megerősítsük az LG autóipari IVI platformját, és az MCVP által biztosított technológiák kihasználásával felgyorsítsuk az okosjárművek elterjedését” mondta Helen Choi, az LG Electronics CTO részlegének alelnöke. „Mind több partnerünk révén szolgáltatások széles körét kínáljuk, ezzel folytatva a webOS Auto ökoszisztéma fejlesztését.”

 

„Az okosautók gyorsan növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása a járműadatokat tartalmazó digitális visszacsatolások hozzáadott értéke révén jelentős előnyökkel jár majd az autógyártók számára" mondta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős programmenedzsere. „Együttműködésünk az LG-vel kibővíti ökoszisztémánkat, és a teljesen új, AI-alapú tapasztalatok és funkcionalitások segítségével a járművekben konténer alapú digitális szolgáltatások nyújtása is lehetségessé válik."

 

A világ legnagyobb autóipari kiállítását (IAA, Nemzetközi Autókiállítás) szeptember 12. és 23. között Frankfurtban rendezik meg.

Kulcsszavak: okosautó szoftver LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05