Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 18. 19:45

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

A napokban lépte át a bűvös 100 milliót azoknak az utaknak a száma, amelyeket a Lime közösségi közlekedési szolgáltató elektromos járműveivel tettek meg a felhasználók világszerte. Minden negyedik Lime utazás egy autós utat helyettesített, így összesen több mint 40 millió autóval megtett kilométerrel és 9000 tonnányi CO2-csökkenéssel segítette a fenntarthatóság mellett vívott harcot a Lime közössége.
A 100 millió Lime-mal megtett út több mint 4,5 millió liter üzemanyagot spórolt meg, ami 1900 darab autó egy teljes éves üzemanyag ellátását jelenti. A rollerekkel és egyéb elektromos járművekkel így sikeresen csökkenthetők a forgalmi dugók és parkolás okozta nehézségek is, amelyekkel egy nagyvárosnak nap mint nap szembe kell néznie.
 
A Lime nagy hangsúlyt fektet felhasználói biztonságára, így a hazánkban közösségi rollermegosztó szolgáltatást kínáló cég az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezte első budapesti First Ride Academy eseményét. A First Ride Academy rendezvénysorozat már számos európai nagyvárosban bizonyította népszerűségét, és most Budapesten is megismertette felhasználóival az elektromos rollerek nyújtotta előnyöket, valamint a járművek biztonságos használatát. A Görzenál bringapályáján minden résztvevő szakszerű e-roller oktatásban részesült, és megtanulta az eszközök szabályos használatát, ügyelve az utakon közlekedőkre.
 
„Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a fővárosiak megszerették a Lime rollereket. A régió nagyvárosai közül is kiemelkedő a Lime-felhasználók száma Budapesten, egy-egy utazás pedig átlagosan 14 percig tart. Ez a mikromobilitási megoldás a nagyvárosok közlekedésének éppúgy szerves része, mint bármilyen más jármű, ezért a szabályos és biztonságos használat ismerete elengedhetetlen. A Budapesten most első alkalommal megrendezett First Ride Academy rendezvényünk célja az volt, hogy bemutassuk a biztonságos közlekedéssel összefüggő legfontosabb tudnivalókat és a szabályos parkolás ismérveit, emellett hangsúlyozzuk a bukósisak viselésének fontosságát” – emelte ki Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.
 
 
Budapesten május óta vehetik igénybe a felhasználók a Lime e-rollerjeit, amelyek az „első és utolsó kilométer” elvén a városi közlekedés rövidebb távjaira kínálnak alternatívát. A forgalmi dugók és torlódások csökkentésével, a károsanyag kibocsátás mérséklésével a Lime egy fenntarthatóbb élettér kialakítását teszi lehetővé a magyar főváros lakói számára.
 
A Lime mobilalkalmazását világszerte immár több mint 15 millióan töltötték le, a szolgáltatás több mint 30 országban, 120-nál is több városban érhető el. A szolgáltató alkalmazottjainak száma meghaladja a 700-at, s alapítása óta összesen 777 millió dollár befektetést kapott.
 
A felhasználók könnyedén letölthetik okostelefonjukra a Lime mobil applikációját, amelynek segítségével megkereshetik a hozzájuk legközelebbi rollert, és egy gombnyomással feloldhatják azt. Amikor az utazás befejeződött, a rollerezők az applikáció utasításait követve egyszerűen megállítják a járművet és biztonságosan leparkolnak vele. A rollerek egyszeri kioldási költsége 250 forint, a használat percdíja pedig 50 forint. A Lime helyi csapata végzi a rollerek kihelyezését, töltését és karbantartását. 
 
A vállalat elkötelezett a biztonság és a kényelem iránt, és arra ösztönzi felhasználóit, hogy mindig viseljenek bukósisakot.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05