AI-megoldásokon alapuló dróntechnológiát fejleszt az OTT-ONE

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 27. 14:24

Stratégiai megállapodást kötött az OTT-ONE Nyrt., az iSRV Zrt. és a Stork Systems Kft., amelynek értelmében közösen fejlesztenek, gyártanak és értékesítenek majd olyan egyedi, mesterséges intelligencián alapuló dróntechnológiákat, amelyek teljeskörű megoldást nyújthatnak a különböző felderítési feladatok elvégzésére, hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. Az OTT-ONE speciális viszonteladói jogok megszerzésével továbbá jogosulttá vált a Stork megoldásain alapuló dróngyártási beruházások indítására Latin-Amerikában. 

Együttműködési megállapodást kötött az OTT-ONE Nyrt., az iSRV Zrt. és a Stork Systems Kft., amelynek értelmében a tagok különböző felderítési feladatok ellátására alkalmas, mesterséges intelligencián alapuló dróntechnológiát fejlesztenek. Az OTT-ONE a Stork Systems Kft. által több alkalmazási területen bevethető drón termékcsalád fejlesztésébe kapcsolódik be, elsősorban mesterséges intelligencián alapuló képalkotási, illetve képfelismerési megoldások fejlesztésével, magyarországi és nemzetközi projekteket egyaránt kiszolgálva.  

 

Az együttműködés célja, hogy a drónok, a szenzorok és a felhasználói igényekre szabott egyedi, mesterséges intelligencia alapú szoftver megoldások minél tökéletesebb összhangban működjenek együtt, amely eredményeként hazai és nemzetközi szinten is egyedi termékek jöhetnek létre. A felderítési feladatokat ellátó hardver eszközök, valamint speciális szoftveres megoldások rendkívül széles körű felhasználási területen bevethetők. Hatékonyan felhasználhatók például különböző biztonságtechnikai alkalmazások esetén, légi járőrözés- és felderítés során, illetve energetikai, ipari, vasúti, vízügyi létesítmények védelmére és állapotfelmérésére is. Továbbá különböző erdészeti és mezőgazdasági felhasználási területek ellenőrzésére, valamint egyéb növénydetektálási, objektumfelismerési feladatok ellátására is. 

 

A megállapodás értelmében az OTT-ONE speciális viszonteladói jogokat szerzett a Stork Systems drón megoldásaira – így a vállalat jogosulttá vált többek között dróngyártási beruházások, projektek indítására Latin-Amerikában, amelyekbe az állami- vagy magánszektor helyi szereplői is bekapcsolódhatnak.

 

Az együttműködés keretében létrejövő egyedi technológiai megoldásokkal – amelyek a nemzetközi piacon is egyedinek minősülnek – egy teljeskörű megoldáscsomag biztosítható. A tőzsdei társaság várakozása szerint a fejlesztésre kerülő szoftverrendszerek a dróntechnikai megoldások mellett számos további felhasználási területen, eltérő hardverkörnyezetben is alkalmazhatók lesznek. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05