SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 13:44

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

Napjainkban egyre több szervezetnél használnak konténereket, mivel segítségükkel gyorsabban elérhetővé tehetők és könnyebben hordozhatók az alkalmazások, illetve egyszerűbben kezelhetők a nagy teljesítményű, felhőnatív alkalmazások is. A konténerek felügyelete azonban összetett feladat. Ebben nyújt segítséget a SUSE a nagyvállalati felhasználásra szánt SUSE CaaS Platformmal, amely támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, illetve egyszerűsíti a konténeralapú szolgáltatások telepítését és monitorozását. 

 

Az új kiadással a SUSE elsőként kínál olyan fejlett Kubernetes-szolgáltatást, amely kihasználja a Cilium nyílt forráskódú projekt előnyeit. A Cilium funkcióira alapozva a vállalat magasabb szintű alkalmazásbiztonságot nyújt a Kubernetes-felhasználók számára a nagy teljesítményű csomagszűrésnek, valamint a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. 

 

„A Cilium-alapú hálózati funkciók támogatásával lépéselőnyt biztosítunk ügyfeleink számára azokkal szemben, akik más, üzleti alapon támogatott Kubernetes-megoldásokat használnak. Ez is egyik példája annak, hogyan segítjük elő a digitális átalakulást kifinomult nyílt forráskódú megoldásainkkal, hozzájárulva a nagyvállalatok folyamatos innovációjához, versenyképességéhez és növekedéséhez” – hangsúlyozta Thomas Di Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

 

„A SUSE nagyon korán felismerte, hogy a Cilium mekkora értéket képvisel a Kubernetes hálózati és biztonsági technológiák megújításában a rendkívül dinamikus, API-központú mikroszolgáltatások korában. Már az 1.0 verzió kiadását megelőzően is aktív támogatója volt a Cilium nyílt forráskódú közösségnek, és nagyon örülünk, hogy nagyvállalati szintű Kubernetes disztribúcióként elsőként alkalmazzák a Ciliumot alapértelmezett hálózati és biztonsági technológiaként” – mondta Thomas Graf, az Isovalent technológiai igazgatója és társalapítója, valamint a Cilium alapítója.

 

A SUSE CaaS Platformot bemutató videó: 

 

A SUSE CaaS Platform legfrissebb kiadásának újdonságai még hatékonyabb támogatást kínálnak a konténerek és a Kubernetes használatához, mivel nagyobb alkalmazásbiztonságot nyújtanak, segítenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, illetve a platform skálázhatóságának lehetőségeit is bővítik. A megoldás a Kubernetes és a SUSE Linux Enterprise legújabb verzióit integrálja, és az alábbi előnyöket biztosítja a vállalatok számára: 

  • Növeli az alkalmazásbiztonságot a Cilium-alapú, nagy teljesítményű csomagszűrésnek és a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. A gyors csomagszűrés hatékonyabb védelmet nyújt a fürtök számára, a központosított felügyelettel, a következetes és hatékony biztonsági irányelvek meghatározásával és bevezetésével pedig biztonságosabbá tehető a kommunikáció. Ezáltal a biztonsági szakemberek kezébe kerül a biztonsági felügyelet, így a fejlesztőknek nem kell a hálózatbiztonsági aggályokkal foglalkozniuk, mivel a biztonsági házirendek elkülönülnek az alkalmazás kódjától.
  • Segít lépést tartani a Kubernetes technológia fejlődésével, mivel zökkenőmentesen, a háttérben futva teszi lehetővé a platform frissítését, így egyszerűbben és gyorsabban érhetők el az új funkciók. Ezenkívül a SUSE CaaS Platform képes önmagát frissíteni, így költséges állásidő nélkül állítja át a szolgáltatásokat a frissített funkciókra.
  • Több lehetőséget kínál a platform skálázásához, ezzel pedig számos különféle felhasználási terület, szolgáltatás és környezet számára biztosít támogatást. Az ügyfelek az elosztott telepítési keretrendszer segítségével hatékonyan, a fürt növekedésével horizontálisan is skálázhatják a Kubernetes környezetet. Továbbá a kisebb léptékű felhasználás költségét is csökkenthetik az új, mindössze három csomópontot tartalmazó mini fürttel, ami különösen a fejlesztői és tesztelői környezetek esetében hasznos.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05