Több ezer ember életét tette könnyebbé négy Főállású Angyal

forrás: Prím Online, 2019. december 29. 11:30

A 2019-es évben négy Főállású Angyal dolgozott társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány égisze alatt. Az Angyalok a tanárok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájuk során. 

A négy projekt a társadalom különböző rétegeit segítette a digitális technológia felhasználásával. A Főállású Angyal pályázat egyik nyertese, Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal küzdő nők támogatását és a betegség széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. Kata az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvánnyal közösen dolgozott egy speciális mobil alkalmazás népszerűsítésén. A Lucy nevű alkalmazás az endometriózis korai felismerését segíti. Az applikáció egy komplex menstruációs naptár, amely az alapvető funkciókon kívül a ciklus során észlelt tüneteket elemzi. Ha a tünetek valamilyen női betegségre utalnak, jelez a felhasználónak. Tóth-Berhát Katalin az applikáció bevezetése mellett ismeretterjesztő előadásokkal, anyagokkal és kommunikációs kampánnyal hívta fel a figyelmet a betegségre. Kata edukációs előadásaival több, mint 12 ezer embert ért el, a nemrég megjelentetett Lucy alkalmazást pedig 1100-an töltötték le eddig (egyelőre csak Android rendszerre érhető el). A becslések szerint 2020 végéig 10 ezer felhasználója lesz az alkalmazásnak. 

 

A pályázat másik nyertese, Trexler Erik projekjével azt kívánta megmutatni, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérült személyek mindennapjait, kommunikációját. Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejlesztett, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők közötti kommunikációt. Az ’AAK-ra Fel’ elnevezésű alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek. Az év során Erik Főállású Angyalként motivációs beszédeken, érzékenyítő előadásokon és tréningeken keresztül hozta közelebb egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat. Erik előadásaival több mint 1500 embert ért el. 

 

A Vodafone Digitális Iskola Angyala Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértőként a Vodafone Digitális Iskola Projektben részt vevő intézmények pedagógusainak digitális tudását fejlesztette. Váczi Dorka egy év alatt 36 intézményt vont be a közös munkába. A projekttel több mint 700 pedagógust ért el.

„A számoknak és a tapasztalatoknak megfelelően azt gondolom, hogy nagyon sikeres évet zártunk, sok pozitív visszajelzés érkezett a kollégáktól. A digitális pedagógia módszertan legnagyobb előnye, hogy a tanárok és a diákok számára is élvezhetőbbé teszi az oktatást, ugyanis a digitalizáció eszközeivel saját nyelvén szólíthatjuk meg a fiatalabb generációt” – mondta el Váczi Dorottya digitális pedagógia szakértő, a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Angyala. 

 

A Vodafone Digitális Kórházi Angyal, Fábián Sára, az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végezte tevékenységét. Az egyetemistákból álló jótékonysági szervezet súlyosan beteg gyerekek mindennapjait teszi jobbá a nyelvtanulás segítségével. Digitális Kórházi Angyalként Fábián Sára a Vodafone digitális eszközeinek bevonásával gazdagította a tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek oktatását és az Amigos önkénteseivel élvezhetőbbé tette mindennapjaikat. A Digitális Kórházi Angyal projekt részeként pedig egy újabb kórházzal bővült az amigók portfóliója: már a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinikán fekvő beteg gyerekek gyógyulását is segítik. Az elmúlt egy évben Sára és az Amigos a gyerekekért alapítvány több mint 300 tartós kórházi ellátásra gyermek napjait tette szebbé a Vodafone Alapítvány által adományozott tabletekkel és VR szemüvegekkel.

 

A Vodafone Alapítvány legismertebb társadalmi projektje, a Vodafone Főállású Angyal program várhatóan 2020-ban is visszatér, hogy segítse a rászorulókat a digitális világ kínálta lehetőségekkel. 

 

A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot.  2019-ben rendhagyó módon négy Főállású Angyal kezdte meg a munkát a Vodafone Magyarország Alapítványnál. Az Angyalok küldetése az volt, hogy a mobiltechnológiát is felhasználva segítsenek egy társadalmi csoportot egy éven át, melyért havi 400.000 forintos bruttó fizetésben részesültek.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15