Két kiemelkedő telefotó zoom objektív

forrás: Prím Online, 2020. január 9. 11:53

A Nikon két új, professzionális telefotó zoom objektívet mutat be. Az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektívet D-SLR-fényképezőgépekhez, illetve a NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektívet a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ezek a strapabíró, telefotó zoom objektívek a fix objektívvel egyenértékű optikai teljesítményt biztosítva új magasságokba emelik a lécet az objektívtervezésben. 

Akár egy sportrendezvényen fotózik, akár éjszaka a szabad ég alatt, az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR kiemelkedő felbontóképességével és AF-teljesítményével lenyűgözően teljesít. Ez a figyelemre méltó objektív a régóta várt gyújtótávolság-tartomány bevezetését is elhozta. Mostantól a 300 mm-rel fényképezni kívánó fotósokat már nem köti egyetlen gyújtótávolság. Emellett az optikai teljesítményt sem kell kockára tenniük telekonverterrel felszerelt zoom objektív használatával.

A nagy fényerejű, teljes képes NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S a Nikon tükör nélküli objektívhármasának második tagja. Akár sportot, eseményt vagy riportot rögzít, ez az S sorozatú telefotó zoom objektív az állóképektől a videókig mindenhol kitűnően teljesít. Az élességállítás gyors, gördülékeny és hangtalan. Az élesség a kép teljes területén kivételes – még akkor is, ha a legnagyobb rekeszérték mellett készít felvételeket. Amikor videót rögzít, az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik. 

További előrelépést jelent az optikai teljesítményben, mindkét professzionális minőségű objektív a Nikon új SR, illetve ED üvegelemeit használja a színeltérés leküzdésére. Ennek eredményeként az elszíneződés nagy mértékben csökken, és a nehezebben kezelhető kék fény (rövid hullámhosszú spektrum) ellensúlyozása is hatékony. Így minden eddiginél élesebb, kivételes kontrasztú képeket készíthet.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A Nikon zoom objektívjei közül eddig legfejlettebb optikai kialakítással rendelkező új telefotó zoom objektívek új mércét állítanak a professzionális objektívek teljesítménye terén. A Nikon átgondolt ergonómiai megoldásai és kiváló időjárásálló tömítőrendszere teszik teljessé a képet: bármit is fényképez, készen áll a távolság áthidalására.”  

 

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR 

  • Professzionális, F-bajonettes telefotó zoom objektív. Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 120–300 mm-es gyújtótávolság-tartományt.
  • Sima, precíz AF. A fix objektívekéhez hasonló teljesítményének köszönhetően képes lépést tartani a gyorsan vagy szabálytalanul mozgó témákkal. Az elektromágneses írisz pontos expozíciót biztosít nagy képkockasebességgel készített felvételek mellett is.
  • Fejlett optikai kialakítás. 25 objektívelem 19 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint ARNEO és Nanokristály bevonatokkal. A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.
  • Kiváló stabilitású VR. A Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere négy lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva.
  • A híres Nikon ergonómia. A hozzárendelhető funkciógombok, valamint a vízszintes és függőleges tájolás közötti zökkenőmentes váltás nyújtotta előnyök.
  • Beépített állványtalp. Az optimális egyensúly érdekében az objektív eleje felé néz, ami kényelmesebbé teszi a szállítást.
  • Strapabíró kialakítás. Az objektív a stabil felépítésének és alapos szigetelésének köszönhetően kiválóan teljesít a sportpályák mellett, legyen szó bármilyen időjárásról is.

 

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

  • Professzionális, Z-bajonettes telefotó zoom objektív. Az objektív f/2,8-as maximális rekeszértékkel biztosítja a sokoldalú 70–200 mm-es gyújtótávolság-tartományt.
  • Remek teljesítmény. Kivételes élesség és kontraszt a kép teljes területén. Az élességállítás gördülékeny, gyors és hangtalan.
  • Fejlett optikai kialakítás. 21 objektívelem 18 csoportban, a Nikon ED és SR üvegelemeivel, valamint tükröződésgátló ARNEO és Nanokristály bevonatokkal. A színeltérés, a becsillanás, a szellemkép és az erős fényforrások hatékonyan kiküszöbölése.
  • Készen áll a videózásra. A „fókuszlégzést” szinte teljesen semlegesítettük, a sima és stabil rekeszvezérlés pedig természetes hatású expozícióváltást biztosít az egész jelenetben.
  • OLED információs panel az objektíven. Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot, a pontos gyújtótávolságot és a mélységélességet az objektíven.
  • Fn gomb. Az objektív Fn gombjához az AF-rögzítéstől a fénymérésen át a sorozatkészítésig akár 21 különböző funkció is hozzárendelhet.
  • Megbízható: Strapabíró, kompakt kialakítás a portól és a nedvességtől védő szigeteléssel.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05