"Kiterjesztett PC-korszak"

Széll Zoltán, 2001. január 7. 09:51
A január 6-a és 9-e között Las Vegasban megrendezésre kerülő "Consumer Electronics Show '2001" nyitó előadását Craig Barrett az Intel elnöke tartotta, amelyen ismertette a cég "Kiterjesztett PC korszak" elképzelését. Barrett vázolta a jövőt, amikor a közhasználatú és szórakoztató digitális elektronikus termékek csatlakoznak a nagy teljesítményű otthoni PC-hez.
Barrett szerint az otthoni PC a digitális univerzum központja és ez az univerzum folyamatosan bővül. Barrett elmondta, hogy a közel jövőben 1 milliárd PC csatlakozik az internethez. A "Kiterjesztett PC korszak"-ban a nagy teljesítményű és sokoldalú Intel Pentium 4 processzor alapú PC-ket kombinálják a digitális termékek fürtjével, amelyek segítik a felhasználókat, hogy azokkal együtt használhassák PC-iket, és csatlakoztassák az internethez.

A bemutatón Barrett illusztrálta, hogy a felhasználók teljes mértékben képesek kihasználni a "Kiterjesztett PC" előnyeit. A bemutatóhoz Barrett Intel Pentium 4 processzor alapú PC-t használt. Az érdeklődök láthatták, hogy a PC-hez digitális kamerákat, játékokat, személyi audió termékeket és PDA-kat csatlakoztatott. Látható volt, hogy a Pentium 4 alapú PC milyen sokoldalúan használható.

Barrett szintén bemutatta, hogy a Pentium 4 processzor teljesítménye időt takarít meg a felhasználóknak olyan alkalmazások esetén, mint a zene letöltése, a képek feldolgozása, saját házi digitális film szerkesztése, és interaktivitás 3D környezetben. Mindezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a felhasználók hobbiszintű érdeklődését is kielégítse.

Barrett bemutatta a mobiltelefon alapú személyi digitális segítőt (PDA) és a vezeték nélküli web-táblát. Az egyik bemutató tartalmazta a Pentium 4 alapú PC-t, amely automatikusan szinkronizálta a hangpostákat és az elektronikus postákat a mobiltelefon alapú PDA-val. Barrett kifejtette, hogy az ilyen eszközök és a nagy teljesítményű PC-k a jövőben közelednek egymáshoz és kölcsönösen kiegészítik egymást.

Az IDC adatai szerint az x86 mikroprocesszor-piacon 170 millió darab lapkát értékesítettek. Ennek 70%-át az Intel szállította, azaz közel 120 millió darabot.

Kulcsszavak: Intel trend konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09