A Fujitsu a Microsofttal közösen ösztönzi a helyben telepített infrastruktúra modernizálását

forrás: Prím Online, 2020. január 15. 19:16

A Fujitsu bejelentette, hogy a Microsofttal folytatott együttműködését kibővítve ösztönzi a hibrid IT-kész infrastruktúra használatát a digitális átalakulás során. Új megoldása gördülékeny hozzáférést nyújt a Fujitsu PRIMEFLEX felhasználóknak a Microsoft Azure-ban tárolt adataikhoz, és rendszerhatárokon átívelő szinkronizált fájlhozzáféréssel támogatja a problémamentes munkavégzést a különböző ökoszisztémákban.

A partnerek hibrid IT együttműködésének legújabb fejlesztése magasabb szintre emeli az ügyfelek digitális átalakulását. Lehetővé teszi, hogy az Azure File Sync szolgáltatást az Azure Stack HCI rendszeren használva hozzáférjenek adataikhoz, a hibrid IT fejlesztése révén pedig végső soron az infrastruktúra modernizálásához is hozzájárul. 

 

„A hibrid informatikai környezetekben nem csupán egyenletes színvonalú, hatékony felügyeletre van szükség. Az összes rendszerre kiterjedő egyszerű adathozzáférés hasonlóan fontos. A Fujitsu és a Microsoft szélesebb körű együttműködésének köszönhetően az ügyfelek most egy forrásból szerezhetik be a Microsoft Azure-ön tárolt adataikhoz gördülékeny hozzáférést nyújtó, komplett PRIMEFLEX megoldást, amely a tanácsadást, a bevezetést és a támogatást is magában foglalja” – nyilatkozta Rupert Lehner, a Fujitsu Kelet-Közép-Európáért és európai termékdivízióért felelős vezetője. 

 

 

Bernardo Caldas, a Microsoft programirányítási partnerigazgatója hozzátette: „A Fujitsuval folytatott sikeres együttműködésünk kibővítésével még több vállalatot segítünk hozzá a különféle vertikumokban és méretszegmensekben digitális átalakulási céljai megvalósításához. Egyre több szervezet integrálja helyben telepített adatközpontját a nyilvános felhőszolgáltatásokkal, de általában cégspecifikus módon, a konkrét igényekre szabva. A Fujitsuval folytatott közös munka eredményeként mi egyszerre kínálunk nagyobb teljesítményt, költséghatékonyságot és összességében véve jobb ár-érték arányt képviselő megoldást az ügyfeleknek.” 

 

A kibővített együttműködésnek köszönhetően a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI felhasználói az Azure File Sync szolgáltatáson keresztül hozzáférnek az Azure-fájlmegosztásokhoz. Az Azure File Sync a helyi szerverek és felhőben található SMB-megosztások közötti szakadékot áthidalva gondoskodik a fájlok folyamatos szinkronizálásáról. A szolgáltatás eléréséhez a felhasználóknak Azure előfizetéssel kell rendelkezniük, és telepíteniük kell helyi szervereikre az Azure File Sync ágensprogramot.

 

A hardverekhez és a szoftverekhez telepítési és támogatási szolgáltatásokat nyújtó terméktámogatás részeként a Fujitsu ezt is biztosítja ügyfeleinek. A szolgáltatások révén a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI felhasználói a bevezetés első napjától kezdve hozzáférnek az Azure File Sync szolgáltatáson keresztül az Azure Stack HCI rendszerhez, és élvezhetik a hibrid felhő előnyeit.

 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI integrált adatközponti rendszer az összes hardvert és szoftvert tartalmazza, egyszerűsítve ezzel a Microsoft-alapú hiperkonvergens IT-infrastruktúra beszerzését és bevezetését. Nagy teljesítményű és energiahatékony szabványos x86-os PRIMERGY szerverekkel dolgozik, és a Windows Server 2019 szoftveralapú szerver- és tárolótechnológiájával (Hyper-V és Storage Spaces Direct) mérsékli a komplexitást és a TCO-t az adatközponti működés során.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05