A Lime 2030-ig 100 százalékban zéró emisszióssá teszi járműparkját

forrás: Prím Online, 2020. február 10. 10:37

A Lime piacvezető globális közösségi e-rollermegosztóként olyan eszközpark kialakítására tett vállalást 2030-ig, amelynek üzemeltetése 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással jár, így felgyorsítva a villamos energiára való áttérést, ami együtt jár a mikromobilitási iparág megújításával. A kötelezettségvállalással a Lime lesz az első globális mikromobilitási szolgáltató, amely csatlakozik a The Climate Group EV100-hoz.

"A Lime egy tisztán elektromos megoldáson alapuló mikromobilitási társaságként vállalja, hogy 100 százalékban elektromos járművekkel valósítja meg üzemeltetését. Ezzel új fejezetet nyitunk az éghajlatváltozás elleni küzdelmünk történetében”  - mondta Joe Kraus, a Lime elnöke. "Új megoldásokra koncentrálunk, amelyek nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőt jelentenek, és ma hoznak változást egy zöldebb holnap érdekében."

 

A társaság a következő évtizedben átalakítja az összes tulajdonában lévő és bérelt járművét, leginkább a kis furgonokat, hogy elektromos és megújuló energiával vagy elektromos rásegítővel működjenek. A teljes átállást a vállalat várhatóan már jóval a 2030-as EV100-as célkitűzés előtt teljesíti. A Lime már megkezdte egyes piacokon az eszközpark átalakítását teljesen elektromos flottára, ideértve Párizst is, ahol minden járműve teljesen elektromos meghajtású lesz már a tavasz végéig.

 

„Gratulálunk a Lime-nak az EV100-hoz való csatlakozáshoz” - mondta Helen Clarkson, a The Climate Group vezérigazgatója. "A Lime egy kiváló példa arra, hogy egy vállalat, amely a globális klímaválsággal veszi fel a harcot, lecseréli a működéséhez elengedhetetlen járműveit 2030-ra teljesen elektromos eszközökre. Az ilyen vállalások és átalakítások fontos lépések a fenntartható közlekedésre való áttérés felé vezető úton; több olyan nagyvállalatra volna szükségünk, akik követik a példát."

 

A világ szén-dioxid-kibocsátásának 25 százalékáért a közlekedési ágazat felelős, amely a leggyorsabban növekvő tényező az éghajlatváltozás elősegítésében. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének becslése szerint a világ népességének 68 százaléka 2050-re városokban él majd, és a megnövekedett városi forgalommal és szennyezettséggel együtt kell reagálni az éghajlati válság kezelésére.

 

A Lime kötelezettségvállalása az EV100 révén éves jelentési kötelezettségeket is tartalmaz. Az The Climate Group megköveteli a tagoktól, hogy a csatlakozástól számított egy éven belül nyújtsanak be egy elektromos áramlási ütemtervet, rendszeres frissítésekkel és elszámoltathatósággal ahhoz, hogy 2030-ig vagy annál hamarabb elérjék a teljes elektromos átállást.

 

 

Lime: 100 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással működő járműpark 2030-ig

  • Teljesen elektromos járműpark: A Lime kötelezettséget vállal arra, hogy 2030-ig teljes egészében elektromos járműparkot alakít ki mind a saját, mind a kölcsönzött közlekedési eszközök esetében. Arra számítanak, hogy a váltást a tervezett 10 évnél hamarabb végre tudják hajtani; néhány piacon azonnal megkezdik az átállást;
  • Infrastruktúra-kapacitás: Új raktárakat jelölnek ki, amelyek biztosítják a töltéshez szükséges infrastruktúrát és kapacitást. A Lime felülvizsgálja a jelenlegi hálózatát és ezentúl az új stratégiának megfelelően olyan raktárakat választ, amelyek eleget tesznek az elektronikai átálláshoz szükséges kapacitási igényeknek;
  • Irányelvek és érdekképviselet: Múlt hónapban a Lime bejelentette, hogy alapító tagként csatlakozik a Ceres Vállalati Elektromos Jármű Szövetséghez, hogy a támogató irányelvek, infrastruktúra és a kibővített ellátás ügyeit képviselve előremozdítsa az elektromos járművek vállalati használatának széleskörű terjedését. A Lime csatlakozik a szervezet Végrehajtó Bizottságába;
  • Alternatívák a nulla károsanyag-kibocsátásra: A Lime bevezette helyi flottamenedzsment-stratégiájába a nulla károsanyag-kibocsátású járműveket, amelyek a működésükhöz, rollerek és egyéb eszközök szállításához szükségesek; 
  • 100 százalékban megújuló energia: Ma a Lime rollereit 100 százalékban megújuló energiaforrásokkal, a világ minden tájáról érkező szél-, nap- és vízenergiával tölti fel. A cég vállalja, hogy ezentúl minden rollerét és robogóját megújuló energiaforrásokkal tölti, beleértve az egyre növekvő belső műveleti flottájukat is.

 

“Hiszünk abban, hogy az elektromos mobilitásé a jövő. Naponta több ezer embert szállítunk elektromos eszközökkel. Szeretnénk, ha a saját közlekedésünk is elektromossá válna“ - mondta Andrew Savage, a Lime fenntarthatóságért felelős vezetője. - “Tapasztalt vállalatként keményen dolgozunk azon, hogy minden fejlesztésünk a nulla károsanyag-kibocsátás felé vezessen.”

 

A világ számos pontján mintegy 67 haladó szellemiségű cég dolgozik az EV100 keretein belül azért, hogy megalapozza az elektromos járművek iránti keresletet, és egyértelmű jelzést küldjön a piacnak. A Lime felelőssége, hogy a mozgalom élére állva az elektromos közlekedést tegye alapértelmezetté.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15