Már a kisebb felhasználóknak is egyszerűen elérhető a 10G sebesség

forrás: Prím Online, 2020. február 16. 12:18

A tajvani Zyxel Networks bejelentette új, multi-gigabites termékportfólióját, melynek célja az otthoni és SOHO felhasználók hálózati sebességének növelése. A termékcsalád tagjai az XGS1210-12 12 portos weben vezérelhető Multi-Gigabit Switch, a kétportos 2.5G-vel és kétportos 10G SFP+-al rendelkező XGS1010-12 nem-vezérelt Switch, és az XGN100C és XGN100F hálózati adapter kártyák, melyek segítségével egyszerűen 10 gigabites sebességre lehet frissíteni a meglévő PC-ket és munkaállomásokat.

 

Felgyorsítja az otthoni hálózatokat

Az új 12-portos vezérelt XGS1210-12 és a nem-vezérelt XGS1010-12 Gigabit switcheket olyan fogyasztók és alkotók számára hozták létre, akiknek otthoni és SOHO környezetekben is szükségük van ultragyors hálózati sebességre és nagy sávszélességre. Tipikusan ilyen tevékenység például a grafikai tervezés, a videó készítés/streamelés, vagy animációk létrehozása, illetve nagyméretű fájlok szerverekre, NAS-ra, vagy egyéb eszközökre való felötlése. Az akár 10 Gbps-os sebességre is felgyorsuló portok a következő generációs WiFi 6 eszközök teljes adatátviteli teljesítményét támogatják, és megoldják a vezeték nélküli eszközök és a vezetékes hálózat közötti kapcsolódási problémákat. 

 

Funkciókban gazdag eszközök

Az új switch sorozathoz széleskörű funkciókészlet is tartozik. 

  • Többsebességes interfész és port csatlakozások. 
    A switchek nyolc Gigabit porttal és két 2.5Gbps RJ-45 réz porttal rendelkeznek, melyek segítségével alkalmazások és eszközök széles körét tudják támogatni. Két 10Gbps SFP+ port nagy sebességű uplinket szolgáltat a hálózat gerincéhez, vagy ultragyors csatlakoztatást biztosít a hálózathoz kapcsolt tárolóeszközöknek, illetve munkaállomásoknak.
  • QoS (kiváló minőségű szolgáltatás).
    Különböző prioritások rendelhetők különböző alkalmazásokhoz, felhasználókhoz, vagy video/hang/adatáramlásokhoz, melyek garantálják a hálózat elérhetőségét és a maximális teljesítményt a kiemelt alkalmazások vagy személyek számára.
  • Link aggregáció.
    Az XGS1210-12 több portját is kombinálni lehet, melyek így közösen egy nagy sávszélességű adat útvonalat hoznak létre, amivel gyorsabb adatsebesség érhető el nagyobb fájlok átvitele esetén, miközben a kapcsolat megbízhatósága is növekszik.
  • Megbízható és csendes.
    A switchek egy falra szerelhető fém tokban kaptak helyet, a tartósság és egyszerű telepítés érdekében. A ventilátor nélküli kialakítás pedig csendes működést biztosít az otthoni és SOHO környezetekben.
  • Könnyen használható.
    A nem vezérelt XGS1010-12 egy valódi plug-and-play switch, amíg az XGS1210-12 felhasználóbarát webalapú grafikus interfésszel rendelkezik, ami gyors telepítést és egyszerű kezelést biztosít.

 

„Mivel a fogyasztók által használt alkalmazások egyre komplexebbé és fejlettebbé válnak, egyre jobban megterhelik a hálózati infrastruktúrákat az otthoni és SOHO környezetekben, ezért hálózati torlódások jöhetnek létre a korábbi gigabit infrastruktúrán.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Az új 10G switcheink a hálózati kártyákkal kombinálva gyors, egyszerű és megfizethető módon fejlesztik a meglévő hálózatot 10G sebességűre. A hálózati torlódások kiiktatásával a termelékenység és a hálózati megbízhatóság jelentősen növekszik. Mivel a WiFi 6 technológia gyorsan terjed, a hálózatok számára nagyon fontos lesz az, hogy több-gigabites teljesítményre lehessen frissíteni őket, hiszen csak így fogják tudni támogatni az új vezeték nélküli technológia által szolgáltatott sebességeket.” – tette hozzá Treso Tamás.

Kulcsszavak: kütyü hálózat switch ZyXEL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05