Magyar fejlesztésű rendszerekkel készül Amerika a szuperkeddre

forrás: Prím Online, 2020. március 2. 12:15

Egy magyar fejlesztőcsapat, a Cheppers segíti az Egyesült Államokban az előválasztás egyik legfontosabb napjára, az úgynevezett szuperkeddre eső rendezvények gördülékeny lebonyolítását, amelyek során eldőlhet a demokrata párti elnökjelöltség kérdése is. A hazai cég által optimalizált felhő alapú infrastruktúra segít az online platformokat ilyenkor érő, kiugró terhelés kezelésében, illetve az esetleges támadások kivédésében. A Cheppers a League of Women Voters választójogi szervezet megbízására dolgozik a szoftveres infrastruktúrájuk fejlesztésén. 

A szuperkedd egy kitüntetett nap az előválasztási versenyben, ekkor ugyanis a demokrata párti jelöltállító gyűlés delegáltjainak akár harmada is mandátumot kaphat. Március 3-án nagyszámú szavazó járul az urnákhoz az USA több államában egyszerre, így a háttérben működő online platformokat jelentős terhelés éri. 

 

A League of Women Voters – amerika egyik legnagyobb, női szavazókat képviselő és mobilizáló - nonprofit szervezet kérte fel a Chepperst, hogy készítse fel a Drupal keretrendszerre épülő platformot az extrém terhelésre. Az előválasztási rendezvények koordinálásáért felelős intranet rendszer mögöttes infrastruktúráját az Amazon Web Services (AWS) biztosítja. A magyar csapat optimalizálta a Drupal rendszer és az Amazon felhőalapú megoldásának működését, illetve továbbfejlesztette az infrastruktúrát, hogy elkerüljék az elmúlt években a szavazókörökben tapasztalt túlterheléses hibákat, illetve leállásokat. Az elmúlt időszakban támadások is érték az oldalt, ezért a Cheppers felkészült ezek kivédésére is.

 

 

„Nagy öröm számunkra, hogy újabb jelentős nemzetközi projektnek lehetünk részesei. A Super Tuesday-en használt Drupal rendszer fejlesztése komoly kihívást jelentett számunkra, hiszen kiemelten fontos, hogy az intranet hibátlanul működjön a mozgósítás napján. Az elmúlt hetekben a rendszert több túlterheléses tesztnek is alávetették, amelyeken mind jól szerepelt, így büszkén mondhatom, készen állunk.” – mondta el Oroszvári Péter, a Cheppers Zrt. alapító-vezérigazgatója.

 

A hazai alapítású Cheppers évekkel ezelőtt megkezdte a nemzetközi terjeszkedést, az USA-ban is számos partnerrel rendelkezik. A vállalat ügyfelei között megtalálható az ország legelismertebb egyetemeit tömörítő Ivy League-be tartozó Harvard és Princeton is. A tengerentúli ügyfélkör és az USA-ban népszerű Drupal rendszerek fejlesztésében és üzemeltetésében szerzett komoly tapasztalat miatt nyerte el a Cheppers a megtisztelő megbízást. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05