Együttműködik az Eaton és a Green Motion

forrás: Prím Online, 2020. március 9. 11:07

Az Eaton, vezető energiagazdálkodási vállalat a Green Motionnel, az elektromosjármű-töltőállomások egyik úttörő gyártójával együttműködve integrált megoldást fejlesztett ki kereskedelmi és lakóépületek számára az elektromos jármű-töltőállomások és az energiatároló rendszerek összehangolt használatára. 

Az Eaton, vezető energiagazdálkodási vállalat a Green Motionnel, az elektromosjármű-töltőállomások egyik úttörő gyártójával együttműködve integrált megoldást fejlesztett ki kereskedelmi és lakóépületek számára az elektromos jármű-töltőállomások és az energiatároló rendszerek összehangolt használatára. 

 

Az elektromos járművek világszerte egyre elterjedtebbek, a BloombergNEF előrejelzése szerint a számuk 2025-re elérheti a 10 milliót. Ezzel jelentősen megnő az igény a villamosenergia iránt, ami viszont hatalmas terhet jelent a hálózat számára.  Csúcsidőben elég mindössze hat elektromos járművet tölteni egymáshoz közeli töltőállomásokon, hogy részleges áramkimaradások alakuljanak ki, amennyiben nincsen megfelelő műszaki háttér a járműtöltés jelentős energiaigényének kielégítésére.

 

Ezért sürgető kérdés a megfelelő infrastruktúra kialakítása annak biztosítása érdekében, hogy az elektromos járművek használói számára megbízhatóan rendelkezésre álljon a töltés lehetősége, anélkül, hogy veszélybe kerülne a környező épületek hálózati villamosenergia-ellátása. 

 

 

Kombinált elektromos autótöltő és energiatároló megoldás, amely biztosítja az épülettulajdonosok számára a kívánt méretű elektromos autótöltési infrastruktúra telepítéséhez szükséges energiakapacitást.

 

A hálózathoz vagy a megújuló energiaforrásokhoz, például a napelemekhez csatlakozó, kombinált elektromos autótöltő és energiatároló megoldás biztosítja az épülettulajdonosok számára a kívánt méretű töltőinfrastruktúrához szükséges energiakapacitást. A rendszerbe könnyedén integrálhatók az elektromos járművek töltőállomásai, miközben biztosított az épületek hálózati stabilitása.  Az épületek tulajdonosai pénzt takaríthatnak meg, ha akkor tárolják el az energiát az akkumulátorokba, amikor rendelkezésre áll megújuló energia, vagy alacsonyabbak a hálózati tarifák, így csúcsidőben is olcsó energiát használhatnak.  Napelemekkel rendelkező épületek esetében a megoldás lehetővé teszi, hogy este az elektromos járműveket a nappal megtermelt »zöld« energiával lehessen feltölteni. 

 

Az energiatároló rendszer tartalék áramforrásként is működik, ami ideális megoldás a hálózat terhelésének csökkentésére. Ráadásul az épülettulajdonosok még extra bevételt is generálhatnak azáltal, hogy a tárolt energiát visszatöltik a hálózatba, amikor magas a kereslet és magasak a költségek. 

 

Craig McDonnell, Power Quality and Electronics and Emerging Markets Division, EMEA alelnöke és vezérigazgatója elmondta: „Az utakon közlekedő elektromos autók számának növekedésével egyre nagyobb szükség van az ezek töltését ellátó infrastruktúrára és a megfelelő kapacitásra.  Az Eaton egy 100 éves energiagazdálkodási vállalat, amely vezető szerepet tölt be az minőségi áramellátás és a fejlett elektronikai megoldások területén. Díjnyertes energiatároló technológiánkkal teljes körű energiagazdálkodási megoldást nyújtunk azoknak a tulajdonosoknak, akik épületükben elektromos meghajtású járművek számára szeretnének töltőállomást létesíteni. A Green Motionnel folytatott együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy egy integrált elektromos autótöltési és energiatároló megoldással további ügyféligényeket tudjunk kiszolgálni.”

 

Francois Randin, a Green Motion vezérigazgatója elmondta:  „A Green Motion kezdetektől fogva úttörő szerepet tölt be az elektromos autótöltők területén. Ez az együttműködés az Eatonnel, amely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink számára rendelkezésre álljon a töltőállomásokhoz szükséges kapacitás, egy újabb jelentős mérföldkő cégünk életében. A kombinált elektromosjármű-töltő és energiatároló megoldás valódi előnyöket nyújt az ügyfeleknek, emellett intelligens és fenntartható energiagazdálkodást jelent a hálózat számára.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09