A Huawei bemutatta a P40-készülékcsaládot

forrás: Prím Online, 2020. március 27. 11:43

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a gyártó legújabb zászlóshajó készülékeit, a P40 Pro+, a P40 Pro és a P40 okostelefonokat. A vadonatúj Leica kameráknak és a számos innovatív videós és fotós funkciónak köszönhetően a P40-sorozat új tagjaival egy mozgó filmstúdiót kapnak kezükbe a felhasználók. A készülékek mindemellett 5G-képes processzorral, szupergyors Wi-Fi 6-tal, valamint Celiával, a vadonatúj hangasszisztenssel érkeznek.

„A Huawei P-sorozatának középpontjában mindig is az innovatív esztétika és a prémium képalkotást lehetővé tevő hardver kialakítása állt. A Leica kiváló kamerái, az erőteljes chipkészlet és a Huawei XD Fusion Engine segítségével a P40-sorozat egész nap magas felhasználói élményt nyújt mindenki számára kreativitásának maximális kiteljesítéséhez” – mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője a Huawei P40-sorozat online bemutatóján.

 

 

Szupervékony káva és képernyőbe illesztett ujjlenyomat-olvasó

A Huawei a P40 Pro+ és P40 Pro készükékeket a legújabb Overflow kijelzővel szerelte fel. A szupervékony kávák és a mai stílusirányzatnak megfelelő, lekerekített sarkok magával ragadó látványt és ergonomikus fogást biztosítanak. A képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó pedig a P30 Pro-hoz képest 30 százalékkal gyorsabb biometrikus azonosítást tesz lehetővé.

 

 

Még a pixeleket is lebontja a részletgazdagabb képekért

A Huawei P40-készülékek fejlett Ultra Vision Leica kamerarendszere három konfigurációban – triplakamerás, Quad és Penta kamerás – érhető el. A P40 kiváló fényképek készítésére képes ultraszéles látószögű, széleslátószögű és telefotó lencséinek köszönhetően. A P40 Pro kamerarendszere az erősebb szuper érzékeny Cine kamerája és 3D mélységérzékelő kamerája segítségével támogatja az 50-szeres SuperSensing zoomot is. A P40 Pro+ vadonatúj SuperZoom Array rendszere pedig a 10-szeres valódi optikai zoomolást és az akár 100-szoros digitális zoomolást is lehetővé teszi.

 

A P40-készülékek Ultra Vision szenzora forradalmasítja a pixelszintű szenzortechnológiát. Az 1/1.28”-es átlójú szenzor támogatja a pixel binning képfeldolgozást, így a nap bármely szakaszában képes az 2.44μm és a valaha volt legnagyobb sebességű Octa PD AutoFocus elérésére, míg a Huawei XD Fusion Engine a mesterséges intelligencia segítségével növeli a részletek reprodukcióját, még rossz fényviszonyok között is.

 

A P40 Pro 5x-ös optikai zoommal, 10x-es hibrid zoommal és 50x-es digitális zoommal rendelkezik, és most először a periszkópos kamera is RYYB színszűrőt kapott, mely növeli a fénybefogadást és a zoommal készített képek minőségét. A P40 Pro+ pedig a periszkópos kialakítású 100-szoros SuperZoom Array-nek köszönhetően ötször veri vissza a beérkező fényt, ezzel 178 százalékkal növeli annak útját, amellyel a 10-szeres valódi optikai zoomot segíti. Az Ultra Vision főkamera és a SuperZoom Array közösen dolgoznak a mesterséges intelligenciával a Triple OIS+AIS – hardveres és szoftveres képstabilizálás – elérésén, így is javítva a fényképek és videók stabilitását.

 

A P40 Pro és Pro+ 32MP-es szelfikamerája és infravörös mélységkamerája az autofókuszt és bokeh-szimulációt is támogatja. Az IR arcfelismerő a fényviszonyoktól függetlenül garantálja a biztonságos feloldást. A P40-sorozat újdonsága a Huawei Golden Snap, egy új galériafunkció, melyben a mesterséges intelligencia egy mozgóképből választja ki a legjobb képkockákat. Az AI Remove Passerby és Remove Reflection funkciókkal pedig fejlett képszerkesztésre van lehetőség, segítségükkel akár a kéretlen tárgyakat és fényeket – például a háttérben elhaladó gyalogost, vagy az üvegről visszaverődő fényt - is retusálni lehet a képek hátteréből.

 

 

A zsebed is elég egy mozgó filmstúdió tárolására

A P40 Pro+ és Pro 40MP-es szuper érzékeny Cine kamerája ultraszéles látószögű lencsével rendelkezik, melynek fokális hosszúsága 18mm-nek felel meg, továbbá egy 1/1.54”-es szenzor támogatja a DSLR kamerák körében népszerű 3:2 képarányt. A szenzor pixeleit külön is lehet állítani aszerint, hogy éppen hosszú, rövid vagy normális exponálást használnak-e a HDR-videók készítésénél. A kamerába épített Pixel Fusion technológia támogatja a tizenhat az egyben pixel binning képfeldolgozást 4.48μm szuperpixelek készítéséhez, melyek akár az ISO51200 értékig is feltolják a fényérzékelést és lehetővé teszik az 7680fps ultralassú videók készítését.

 

A P40-készülékek támogatják a videók valós idejű bokeh-szimulációját is. Az eszközök ehhez egy széles rekeszidejű lencse effektjeit imitálják, ezáltal segítik fókuszba állítani a videó alanyát. A telefotó kamerák nagyfelbontású közeli képek, valamint 4K time-lapse videók készítésére is képesek. Az Audi Zoom funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy audió-forrásra közelítsenek rá és felerősítsék annak hangját.

 

 

Wi-Fi 6-tal és 5G-s processzorral érkezik a szupergyors net

A P40-készülékeket a Kirin 990 5G-képes processzor hajtja az eddigi legátfogóbb 5G-sávtámogatással. A P40-sorozat támogatja az 160MHZ Wi-Fi 6 Plus technológiát, mellyel az adatok átvitele akár 2400Mbps sebességgel is lehetséges. A P40 Pro-ra elérhető az 40W SuperCharge is, amely gyors és kényelmes töltést biztosít. 

 

 

Celia, az új hangasszisztens segít a mindennapokban

Az EMUI 10.1 operációs rendszer számos új funkciót tartalmaz, ilyen például a Huawei MeeTime, amely 1080p Full HD videóhívások kezdeményezését teszi lehetővé, akár gyengén megvilágított helyiségekben is. A Huawei Share segítségével a felhasználók nemcsak fájlokat másolhatnak egyik készülékről a másikra, hanem akár a képernyőt is megoszthatják a különböző készülékek között. A P40-készülékekkel debütál Celia, a hangasszisztens, akinek számos funkciója közé tartozik a tárgyfelismerés, zene- és videó visszajátszás vagy az üzenetküldés. Celia jelenleg 5 nyelven 8 országban, az EMUI 10.1–es felhasználói felületet támogató készülékeken érhető el.

 

A Multi-screen Collaboration segíti a hatékony együttműködést a Windows PC és az Android-készülékek között. Egy egyszerű kapcsolatlétesítést követően a felhasználók könnyedén másolhatják át fájljaikat, vagy akár egy kijelzőről is irányíthatnak több készüléket. A perifériás megosztás lehetővé teszi, hogy az okostelefon a PC I/O eszközeit használja, így akár csatlakozni tud olyan feladatokhoz, mint például a videóhívás. Az okostelefonon elmentett fájlok közvetlenül a számítógépen is megnyithatók előzetes átvitel nélkül.

 

Mindhárom készülék a Huawei új mobil-ökoszisztémáját, a Huawei Mobile Services-t (HMS) használja, amely mára a világ harmadik legelterjedtebb rendszerévé nőtte ki magát. A HMS alkalmazás-áruháza, az AppGallery folyamatosan bővíti kínálatát a legnépszerűbb hazai és nemzetközi appokkal, együttműködésben a fejlesztőkkel. A HMS jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az appok fejlesztésén pedig 1,3 milliónál is több fejlesztő dolgozik.

 

Ár és elérhetőség

 

A P40 Pro és P40 háromféle gyöngyházszínű – Jégfehér, Ezüst és Fekete –, üvegbevonattal március 26-tól előrendelhető az ismert online áruházakban, április 6-tól elérhető a kereskedelmi partnerek kínálatában, a Vodafone-nál pedig április első felétől kapható. A P40 Pro+, amelynek nano-tech kerámia hátlapja az égetés és polírozás hatására rendkívül tartós és időálló, Kerámia Fekete és Kerámia Fehér színekben lesz kapható. Sőt, a Huawei P40 Pro+ prémium Swarovski-kristályok díszítette ajándékdobozban is rendelhető lesz, hazánkban várhatóan június végétől válik elérhetővé. 

 

A P40-készülékek mellett a Huawei bemutatta a Watch GT 2 E okosórát, a Huawei Sound X-et, valamint a legújabb S/S’20 Huawei X Gentle Monster okosszemüveget is, tovább bővítve a digitális életet javító termékportfólióját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05