Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

forrás: Prím Online, 2020. április 1. 15:17

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

A Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól tette készpénzmentessé a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel együttműködésben, a Közlekedési Mobiljegy applikáció segítségével. Április 1-től a menetjegyeken kívül a 30 napos, helyközi, teljes árú és kiemelten kedvezményes bérletek is elérhetők az alkalmazásban.

 

A bérleteket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Közlekedési Mobiljegy applikációjában, vagy a Simple by OTP applikációban – hasonlóan a menetjegyekhez - az indulási és érkezési állomás közötti kilométertávolság kiválasztásával lehet megvásárolni. Az adott távolsághoz tartozó adatok – az indulás és az érkezés helyét beírva - a menetrendek.hu rendszerében találhatók meg, amely az applikációból közvetlenül is elérhető.

 

 

A bérletváltáshoz nem szükséges új regisztráció, az alkalmazásba az eddigiek szerint belépve az elérhető termékek között megjelennek a 30 napos, helyközi, kiemelten kedvezményes vagy teljes árú bérletek is. A vásárlásról az applikációban – a jegyekhez hasonlóan – számla is készül. A vásárlásnál az érvényesség első napját kell megadni, ennek hiányában a vásárlás napja lesz az érvényesség kezdő időpontja. Bérletvásárlás esetén meg kell adni annak az igazolványnak a számát is, amivel az utas használni kívánja a bérletet. Ez lehet személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, illetve a kiemelten kedvezményes bérlet esetén a kedvezmény igénybevételére jogosító igazolvány. A bérletek kizárólag az applikáción keresztül válthatók vissza, az érvényesség kezdetét megelőzően. Az összeg a vásárló egyenlegén kerül jóváírásra.

 

Ellenőrzéskor fel kell mutatni a megváltott bérletet, valamint azt az igazolványt, amelynek a számát a vásárláskor megadták.

 

Április 1-től elérhetők az alkalmazásban az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is. Amennyiben a menetrendek.hu rendszerében elérhető információ szerint az adott járatra kiegészítő jegy váltása szükséges, úgy az applikációban először a menetjegyet kell megváltani, majd egy újabb tranzakcióban a kiegészítő jegyet. A kiegészítő jegynek ugyanazt az induló érvényességet kell megadni, mint a menetjegynek, és azt ugyanarra a távolságra kell megvásárolni, mint a menetjegyet. Ellenőrzéskor a menetjegyet és a kiegészítő jegyet is fel kell mutatni. A kiegészítő jegy a menetjegyhez hasonlóan az érvényesség kezdetéig visszaváltható.

 

A rendszer további alkalmazásának lehetőségein – így a havi és félhavi bérletek, illetve a helyi járatokra érvényes bérletek váltásán – a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tovább dolgozik.

 

Az utasok emellett a jegypénztárainkban és a volanbusz.hu weboldalon továbbra is megválthatják menetjegyeiket.

 

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról az utasok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy megoldásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt honlapján tájékozódhatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15