Az ABB és a munkavállalói adománnyal segítik a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát

forrás: Prím Online, 2020. április 14. 09:29

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segélyezési intézkedések részeként az ABB együttműködésre lép a svájci székhelyű nemzetközi humanitárius szervezettel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával (ICRC).  A vészhelyzetek kezelésére szakosodott ICRC fegyveres konfliktussal és egyéb, villongásokkal sújtott térségekben küzd a világjárvány ellen. Az ICRC a Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom részeként a helyi közösségekkel együttműködésben a koronavírus-járvány kezdete óta világszerte azon dolgozik, hogy erősítse a felkészülést és a helyi közösségek ellenálló képességét. 

Az ABB 1 millió svájci frankkal segíti az ICRC koronavírus-járvány elleni erőfeszítéseit, majd a vállalatcsoport alkalmazottai által felajánlott támogatásokkal azonos összegű további adományt nyújt a szervezetnek. A pénzt egészségügyi központok infrastruktúrájára, a közegészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, valamint alapvető fontosságú cikkek, így például szappan és maszkok beszerzésére fordítják. 

 

„Globális vállalatként kötelességünknek tekintjük, hogy segítsünk a társadalomnak átvészelni ezt a válságos időszakot. Most bejelentett lépésünkkel a világ legkiszolgáltatottabb, törékeny közösségeiben élő embereknek nyújtunk támogatást,” – nyilatkozta Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója. „Egyúttal szeretnék megköszönni azoknak az áldozatos munkáját is, akik az első vonalban tevőlegesen küzdenek a világjárvány terjedése ellen.”     

 

Az ABB hosszú múltra visszatekintő, bizalmon alapuló kapcsolatot ápol az ICRC-vel, amely március végén rendkívüli, 250 millió frank összegű segélykérési felhívást tett közzé. Az ICRC ezen kezdeményezése szervesen illeszkedett a Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom azon felhívásához, amelynek célja, hogy 800 millió svájci frankkal segítsék a világ veszélyeknek leginkább kitett népcsoportjait.    

 

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom a világ legnagyobb humanitárius hálózata. A közösségi alapú önkéntesek és az alkalmazottak a világ legkiszolgáltatottabb embercsoportjain segítenek. Támogatják az alulfinanszírozott egészségügyi, szociális-ellátó és jólléti rendszerekkel rendelkező országok lakosait, a katasztrófák sújtotta területeken élőket, a migránsokat, a lakóhelyük elhagyására kényszerült személyeket, a konfliktuszónákban élőket, a folytonos villongásokkal és erőszakkal sújtott területeken élőket, a városi nyomornegyedek lakóit, a fogvatartottakat és azokat, akiket súlyosan érintenek a koronavírus-járvány társadalmi-gazdasági hatásai.   

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05