Az Euroweb csoport részeként önálló rt. lesz az Internetto

, 2001. január 12. 16:55
Szeretné újraéleszteni az egykori piacvezető portált az új tulajdonos, az Euroweb, miután a site megvásárlására és a továbbfejlesztésre több mint egymilliárd forintot szán.
Az Internetto értékét az egyik nemzetközi könyvvizsgáló cég 2 millió dollárra becsülte, de korábban az IDG Magyarország nem kívánta eladni az egykoron szebb napokat megért, és a magyar internetezés hőskorszakát még ma is jelképező online folyóiratot, inkább együttműködő partnert keresett. Együttműködésről, a site esetleg licencformában történő működtetéséről az őszi Compfair táján a Prím Kiadó vezetője is tárgyalt az IDG Magyarország ügyvezetőjével, ám végül ezek a megbeszélések – a két kiadó egymással versenyhelyzetben lévő kiadványai miatt – zátonyra futottak. A jelenlegi üzlet nem mond teljesen ellent a partneri elképzeléseknek, mivel az új konstrukcióban az IDG Magyarország tartalomszolgáltató partner marad.

Az Euroweb csütörtök délután kiadott sajtóközleménye szerint az új tulajdonos célja az Internetto hagyományaira építő, azokat hasznosító tartalomszolgáltatási modell kialakítása, amely egy új B2B2C koncepció alapján a PanTel-Euroweb cégcsoport üzleti ügyfélkörének is új lehetőségeket nyújt majd. A megújuló Internetto az EuroWeb Rt. egyik leányvállalataként, önálló részvénytársaságként kezdi meg működését. Az új B2B2C model sikeres hazai bevezetését követően, a csoport regionális stratégiájának fontos elemévé válhat majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05