A Fujitsu megoldása előre vetíti az okosvárosok jövőjét

forrás: Prím Online, 2020. április 26. 11:44

A Fujitsu RunMyProcess előre vetíti az okosvárosok jövőjét a nemrég bemutatott RunMyBuilding intelligens épületintegrációs és -felügyeleti platformmal, amely az épület vagy campus összes fizikai és digitális szolgáltatását lefedi, és az átfogó digitális okosváros-környezetekkel is integrálható.

Az okosvárosok és az okosépületek üzemeltetéséhez egyre több és többféle szolgáltatásra van szükség. Ezek a szolgáltatások gyakran fizikai szolgáltatások és online képességek kombinációjára épülnek. Ezzel párhuzamosan a város- és épületüzemeltetők egyre intenzívebben keresik a szolgáltatások kényelmes, egységes és költséghatékony menedzselését támogató megoldásokat. 

 

A Fujitsu RunMyProcess „RunMyBuilding” létesítményüzemeltetési portáljának menüjében egyenként választhatók ki és konfigurálhatók az épületüzemeltetéssel kapcsolatos szolgáltatások. Az üzemeltetők és az épület használói is közvetlenül a portálon tekinthetik meg, foglalhatják le és felügyelhetik őket. A bérlők számára további funkciók is elérhetők az iOS és Android alkalmazás-áruházakból letölthető RunMyApp alkalmazás mobileszköz-felületén. A RunMyBuilding integrációs támogatást is biztosít a két vagy több digitális szolgáltatást ötvöző, értéknövelt munkafolyamatokhoz. 

 

 

A Fujitsu RunMyProcess a Berlin Innovation Agencyvel (BIA) és partnereivel együttműködve komplett funkcionalitású demonstrációs portált készített, és ennek segítségével mutatja be az alkalmazást a nagyközönségnek az április 28-i BIA Smart City Hub online konferencián.

 

A demóhoz, a célfelhasználókkal készített interjúkból szerzett első visszajelzések alapján, a RunMyProcess két innovatív szolgáltatási megoldását választották ki: 

  • Leaftech: tanácsot ad az épület használóinak arra vonatkozóan, hogyan tudják a leghatékonyabb és legkényelmesebb módon optimalizálni a belső terekre jellemző használati feltételeket. A bérlők  napirendje, 3D városmodellek és időjárási prognózisok adatai alapján a megoldás folyamatosan előre jelzi a következő órák energiamérlegét.
  • Comydo: szoftveresen generált QR-kódok és egy IoT-okoseszköz segítségével, online naptár alapján ideiglenes vagy eseti hozzáférést biztosít helyiségekhez és épületekhez – ezzel egyszerűsíti az olyan épületüzemeltetési feladatokat, mint például a szervizcsapat beléptetése vagy egyes helyiségek ideiglenes albérletbe adása. 

 

„Az okosváros már nem távoli vízió. Már jelenleg is alakulnak ki körülöttünk ilyen települések, praktikus módon továbbfejlesztve a szolgáltatásokat, az emberi jóllétet és a környezetvédelmet. A jövő útja kétségkívül az, ha intelligensebbé tesszük a városainkat alkotó épületeket. A Fujitsu RunMyProcess technológiájára támaszkodva nagy teljesítményű digitális integrációs platformmal egészíthetjük ki startupokkal indított nyílt innovációs programunkat a Berlin Innovation Agency közösségével folytatott értéknövelt együttműködés keretében” – nyilatkozta Hirofumi Ukita igazgató, a Fujitsu Accelerator program vezetője. 

 

„Az energiafogyasztás intelligens csökkentése és a kényelem szabályozása fontos szerepet játszik az okosépületek és az okosvárosok forradalmában. A Leaftechnél örömünkre szolgál, hogy az okosépület-szektor egyik leginnovatívabb szereplőjeként a Fujitsu RunMyBuilding csomagjában kínálhatjuk szolgáltatásainkat” – tette hozzá Michael Dittel, a Leaftech vezérigazgatója.

 

„A Comydo digitális kulcskezelési képességeivel az épületüzemeltetők optimalizálhatják a helykihasználást, és minimumra szoríthatják a kulcsok kiosztásával töltött időt. A Fujitsu RunMyBuilding segítségével az okosépület-szolgáltatások tágabb ökoszisztémájára terjesztjük ki potenciális használati forgatókönyveink körét” – mutatott rá Felix Ueckermann, a Comydo technológiai vezérigazgató-helyettese. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05