A Zoom az Oracle-t választotta felhőalapú infrastruktúra-szolgáltatójának

forrás: Prím Online, 2020. április 28. 19:56

Az Oracle ma bejelentette, hogy a Zoom Video Communications Inc. az Oracle Cloud Infrastructure felhőszolgáltatást választotta növekedésének és változó üzleti igényeinek támogatására.  

„A közelmúltban fennállásunk legjelentősebb üzleti növekedését tapasztaltuk meg, amely szolgáltatási kapacitásunk óriási bővítését igényelte. Több platformot is megvizsgáltunk, és az Oracle felhő infrastruktúra szolgáltatása nagy segítséget nyújtott abban, hogy gyorsan megnöveljük kapacitásunkat és megfeleljünk új felhasználóink igényeinek” - mondta Eric S. Yuan, a Zoom vezérigazgatója. "Azért választottuk az Oracle felhő infrastruktúrát, mert az elérhető legmagasabb biztonságot, kiemelkedő teljesítményt és páratlan szintű támogatást nyújt."

 

Annak érdekében, hogy kielégítse a szolgáltatásai iránt gyorsan növekvő igényt, - úgy mint a hirtelen napi 300 millió-ra növekvő felhasználószámot - a Zoom-nak azonnal további felhőkapacitásra volt szüksége. A Zoom a teljesítmény, méretezhetőség, megbízhatóság és kiemelkedő felhőbiztonság miatt az  Oracle Cloud Infrastructure szolgáltatást választotta. A bevezetéstől számított néhány órán belül az Oracle Cloud Infrastructure több százezer egyidejű Zoom felhasználó számára tette lehetővé a szolgáltatás használatát. A bevezetés lezárultával Zoom már egyidejű felhasználók millióit tudja kiszolgálni az Oracle felhőjéből. Az Oracle második generációs felhőinfrastruktúrája lehetővé teszi a Zoom számára a további növekedést, a kifogástalan szolgáltatást és hogy megőrizze vezető szerepét a videókommunikációs iparágban. 

 

 “A videókommunikáció a szakmai és a magánéletünk elengedhetetlen részévé vált, és a Zoom volt az innováció motorja ebben az iparágban." - mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozunk a Zoom-nal, mind felhő-infrastruktúrájuk szolgáltatójaként, mind pedig ügyfelükként, miközben növekednek és továbbra is összekötik a cégeket, embereket és kormányokat az egész világon."

 

A Zoom már napi több mint hét petabájtot továbbít az Oracle Cloud Infrastructure szervereken keresztül, ami nagyjából megegyezik 93 évnyi HD videóval. Az Oracle második generációs felhőinfrastruktúrája és a cég IT biztonság terén szerzett szaktudása lehetővé teszi a Zoom számára a vállalati elvárásoknak megfelelő videókommunikációs élmény megteremtését. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05