Jóváhagyták az AOL és a Time Warner összeolvadását

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 12. 18:39
Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) mint illetékes felügyeleti szerv csütörtökön feltételesen jóváhagyta az America Online (AOL) internetszolgáltató és a Time Warner médiabirodalom összeolvadását, amivel megnyitotta az utat a világ legnagyobb médiakonglomerátumának létrejötte előtt.
Az AOL és a Time Warner egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy frigyre kíván lépni. Az FCC öttagú testülete most egyhangúlag engedélyezte az összeolvadást, ám 3-2 arányban feltételeket szabott.

E feltételek bizonyosfajta versenyhelyzetek fenntartását célozzák, vagyis korlátozzák azt, hogy a két óriásvállalat összefogása egyes területeken teljesen tönkretegye a konkurenciát.

Így más internetszolgáltatók "azonnali üzenet" szolgáltató rendszereivel való "együttalkalmazhatósági", kompatibilitási előírásokat kell érvényesítenie az AOL azonnali üzenetküldő rendszerének, ha az "instant" AOL-üzenetet a Time Warner kábelhálózata továbbítja. A Time Warnert olyan kötelezettség is terheli, hogy az AOL-lal versenyben levő más internetszolgáltatók számára is biztosítania kell a kábelhálózathoz való hozzáférést. Az összeolvadás úgy történik meg, hogy a 29 millió internet-előfizetővel rendelkező AOL 106,2 milliárd (!) dollárért megveszi a Time Warnert, és így ellenőrzése alá kerül az Egyesült Államok második legnagyobb kábelhálózata, a CNN hírtelevízió, olyan hatalmas példányszámú lapok kiadása, mint a Sports Illustrated vagy a People, valamint az amerikai filmforgalmazás számottevő része.

Kulcsszavak: Time Warner AOL jog +fúzió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09