Indul a Startup Plastic Surgery program

forrás: Prím Online, 2020. június 5. 14:42

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

A Startup Plastic Surgery inkubációs program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. Az újonnan induló akcelerátor program a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

 

A négy hónapos program alatt a résztvevők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban is részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez. A Klímainnovációs Közösség tapasztalt coachai segítik a startupok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektést is kaphatnak, a Hiventures inkubációs tőkeprogramján keresztül.

 

 

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 150 startupot támogatott, de még sok a kiaknázatlan terület, ahol innovatív, piacképes üzleti megoldásokra van szükség. A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várnak, amelyek az alábbi területeken nyújtanak megoldást: 

  • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció; 
  • Műanyag helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. csomagolóanyag innováció; 
  • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban; 
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

 

Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startup jelentkezését várja. Nem kizáró ok a jelentkezésnél, ha valaki elakadt az ötlet fázisban, ahogyan az sem, ha már prototípussal rendelkezik vagy akár elkészítette üzleti tervét. 

 

A Klímainnovációs Közösség az elmúlt évek során több mint 1000 óra coaching és mentoring támogatást biztosított a támogatott startupok számára, illetve 750 ezer eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztott szét a legjobb csapatok között.

 

A Startup Plastic Surgery program befektetői partnere az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, amely 2017-es indulása óta 280 hazai startup számára nyújtott közel 27 milliárd forintnyi befektetést, amellyel nem csupán a régió, de a világ egyik legaktívabb tőkebefektető társasága lett. Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője európai uniós valamint hazai forrásból több, mint 100 milliárd forintnyi tőkével, három egymásra épülő befektetési programon keresztül segíti a hazai startupok fejlődését inkubációs, magvető és növekedési életszakaszokban. A Hiventures működésével hozzájárul a fiatal tehetségek sikeréhez, a hazai vállalkozások alapításának ösztönzéséhez, a startup közösség és piac edukálásához, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05