Virtuális Startup Campus

forrás: Prím Online, 2020. június 9. 15:08

A korábbi évek innovációs roadshow-i után idén nyáron virtuális formában érkezik a Startup Campus, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) középiskolásoknak szóló programsorozata, ahol a fiatal tehetségek mindent megtudhatnak a startupok világáról és segítséget kaphatnak saját ötleteik megvalósításához.

Az InnoGEN Középiskolai Program célja a startup vállalkozói kultúra és innovációs szemlélet terjesztése, valamint a tehetséges fiatalok ösztönzése saját vállalkozásuk elindításában. A programsorozat ma délután 17 órától egy virtuális találkozóval, az InnoGEN Jamboreeval indul, ahol többek között arról lesz szó, hogy mi az innováció szerepe egy krízishelyzetben, illetve a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményeit is  ismertetik a szervezők.
 
A Jamboree házigazdája  Trunk Tamás youtuber, aki a verseny győzteseivel és Dr. Jakab Lászlóval (MISZ) és Mülek Andreával (NKFIH) beszélget.
 
 
Az ezt követő, második InnoGEN Jamboreera június 16-án, 17 órakor kerül sor, témája pedig a közösségépítés. Szó lesz az online és offline közösségépítés kérdéseiről, a Z-generáció digitális jelenléte körüli mítoszokról illetve a közösségépítés zeneipart érintő aktuális kihívásairól is. A beszélgetéseken részt vesz Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere, Balatoni József, azaz Jocó bácsi, középiskolai tanár és influenszer, Novák Blanka, az ifjúsági tehetségkutató verseny korábbi győztese, Kántor Kristóf, a H.O.R.U.S. egyik megalkotója, Vas Alexa, a Low Cost Robotics alapítója, valamint Volom Sára, a Photon alapítója és a Dalok Bentre kezdeményezés egyik ötletgazdája. Az InnoGEN Jamboreekat a diákok és érdeklődők online követhetik a Startup Campus Facebook oldalán.
 
Emellett InnoGEN IdeaLAB címmel ötletverseny is indul a középiskolások számára. A verseny nyertesei egy 5 hetes, online nyári képzésen vesznek majd részt, ahol elsajátíthatják egy startup indításához szükséges üzleti tudást, valamint akár 20 millió forintos kezdőbefektetést is szerezhetnek. A jelentkezési határidő június 18, melyet megelőzően a diákok a Startup Campus felkészítő workshopjain is részt vehetnek és segítséget kaphatnak a versenyen való sikeres szerepléshez.
 
Kulcsszavak: oktatás startup pályázat

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15