A Siemens megvásárolta az ipari vállalatok számára virtuális képzést biztosító Vizendot

forrás: Prím Online, 2020. június 16. 10:33

A Siemens 2020. június 1-jén megvásárolta a göteborgi székhelyű, szolgáltatásokkal és szoftverekkel foglalkozó svéd Vizendo AB vállalatot. A Vizendo vezető szerepet tölt be az autóipari gyártók számára nyújtott virtuális operátori képzések szolgáltójaként. A virtuális képzés lehetővé teszi az ipari vállalatok számára a képzési idő csökkentését és az új termékek gyorsabb és magasabb színvonalú bevezetését.

„A virtuális képzés terén óriási a növekedési potenciál. A Vizendo szolgáltatás- és szoftverkínálata ideális kiegészítése digitális szolgáltatásainknak, így a Digitális Vállalat porfóliónknak is” – emelte ki Karen Florschütz, a Customer Services üzletág vezérigazgatója. „Így még hatékonyabban tudjuk támogatni ügyfeleinket – az előkészületektől kezdve a gyártás megkezdésén át a folyamatos optimalizálásig. Az, hogy ügyfeleink képesek lesznek dolgozóik számára virtuálist képzést biztosítani ezekben a fázisokban, helytől függetlenül, jelentősen javítja a flexibilitásukat, ugyanakkor kevesebb erőfeszítést igényel és a költségek is csökkennek.”

 

Erik Gustafsson, a Vizendo vezérigazgatója hozzátette: „Együtt felderíthetjük a Vizendo vállalat innovatív technológiájában és a virtuális képzések terén szerzett szakértelmében rejlő teljes potenciált. A Siemens globális jelenléte és kiterjedt iparági szakértelme biztosítja, hogy jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink élvezhessék az innovatív és zökkenőmentesen integrált megoldások előnyeit.”

 

 

A Vizendo 2004 óta biztosít virtuális operátori képzéssel (VOT) kapcsolatos szolgáltatásokat és szoftvereket. Közvetlenül az ügyfél saját CAD/PLM-adatai alapján fejlesztve, ezen szolgáltatások jelentős előnyökkel járnak a szoftverszolgáltatási (SaaS) üzleti modell keretében. A Vizendo ügyfeleinek több mint 70%-a használja a CAD/PLM-adatokat a Siemens Teamcenter megoldásával. A termeléssel, karbantartással és javítással kapcsolatos képzések, valamint a bevezető képzések és a képesítések nyomon követése áll a középpontban. Az ügyfelek többsége az autóiparból kerül ki, azonban a többi iparág – például a repülőgép- és űripar – szereplői is jelentős előnyökre tehetnek szert a szoftver használatával.

 

2020. június 1-től a Vizendo vállalat 100%-ban a Siemens AB (Svédország) leányvállalata lett. A Vizendo – 23 szoftvertervező és szervizmérnök munkatársával együtt – a Digital Industries Customer Services üzletágának részévé válik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15