Nyári táborozás hátrányos helyzetű gyerekeknek

forrás: Prím Online, 2020. június 16. 16:27

A koronavírus enyhülésével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) - az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője és hotline működtetője - 2020. június és augusztus közepe között négy alkalommal 1-1 hetes tematikus nyári tábort szervez és támogat hátrányos helyzetű gyerekek számára, közel  5 000 000 forint értékben. 

A szervezet a Safer Internet Program keretében mintegy 220 gyermeknek tud egyhetes, tematizált szabadidős programot biztosítani idén nyáron. A táborokban jellemzően pécsi és Baranya megyei településeken élő, hátrányos helyzetű és/vagy nagycsaládos, 6-16 éves gyermekek vesznek részt.

 

A gyerekek egy-egy hetet a balatonfenyvesi táborban, egy hetet Fóton, az NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központjában és egy hetet Pécsett, az NGYSZ pécsi számítógépes klubja által szervezett napközis táborban töltenek.

 

 

A tematikus táborok célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára, alapvető szabályaira, hisz a Covid19 járvány idején, a digitális oktatással ez még fontosabbá vált. 

 

A SIP-oktatók az alábbi témákat érintik majd a táborokban: médiaértés, álhírek felismerése, személyes adatok (beazonosítása, védelme, digitális lábnyom), online bántalmazás (szexting, cyberbullying), kiközösítés, segítségnyújtás, közösségi oldalak használata és veszélyei, anonimitás, biztonsági beállítások, online vásárlás, bankkártyák és banki adatok biztonságos használata.

 

 

Az oktatók a „Lájkvadász” saját fejlesztésű offline társasjátékot is bevonják az oktatásba. A játékban a gyerekeknek különböző feladatokat kell teljesíteniük, szituációs és szerepjátékokat játszanak, melyek során nem csak tanulnak játékostársaiktól, de olyan hasznos tanácsokat, információkat is szerezhetnek, amelyek segítségével tudatos felhasználókká válhatnak.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05