A debis internetes home-banking rendszere a győztes

Széll Zoltán, 2001. január 14. 16:29
A technikai részleteket és a tranzakciók biztonságát tekintve a világon is újdonságnak számító internetes home-banking rendszert fejlesztett a debis IT Services Unisoftware rendszerház a Kereskedelmi és Hitelbank, valamint a Matávnet munkatársaival közösen. A lapkakártyával működő, tökéletesen biztonságos rendszert decembertől már használja a bank ötezer magánügyfele eBank néven.
A fejlesztésre kiírt tenderen a debis nagynevű versenytársakat utasított maga mögé, mert az ajánlatukban szereplő megoldás jól illeszkedik a Matávnet már meglévő infrastruktúrájához, így mind a fejlesztési, mind az üzemeltetési költségek alacsony szinten tarthatók voltak.

A K&H Bank megoldása mind szolgáltatásainak gazdagságát, mind a biztonságot tekintve nemzetközi összehasonlításban is újdonságnak számít. A pénzintézet a lakossági banki szolgáltatások csaknem teljes palettáját kínálja interneten keresztül is, az ügyfél azonosításáról és a hálózaton átvitt adatok titkosításáról pedig lapkakártya gondoskodik. Ez a megoldás gyakorlatilag lehetetlenné teszi az átvitel megcsapolását, illetve az adatok visszafejtését.

A K&H Bank a Matávnetet választotta partnernek a szolgáltatás beindításához. Ezt követően a Matávnet tendert írt ki a rendszer kifejlesztésére, amelyen a debis IT Services Unisoftware Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek. A debis mellett az szólt, hogy az ajánlatukban szereplő megoldás illeszkedik a Matávnetnél meghonosított struktúrához, így mind a fejlesztési, mind a majdani üzemeltetési költségek kedvezőek lehetnek.

Az összesen 80 millió forint értékű szerződés a felhasználói felület és logika elkészítését, egy kétprocesszoros Sun szervert és a megoldás technológiai (IPlanet) licencdíját tartalmazta.

Az új biztonságos internetes home-banking szolgáltatástól a hazai e-kereskedelem fellendülését várják a szakemberek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05