ABB technológiával töltik az ABB FIA Formula-E harmadik generációs versenyautóit

forrás: Prím Online, 2020. július 21. 09:38

Az ABB villámtöltőit integrálják az ABB FIA Formula-E világbajnokság rendszerébe, így a versenysorozat 2022-2023-as, kilencedik évadának kezdetétől már ezekkel töltik a futamokon induló, harmadik generációs versenyautókat.  

Az új járművek – a legújabb akkumulátortechnológiának köszönhetően – könnyebbek, gyorsabbak és energiahatékonyabbak lesznek. 

 

A töltők végleges specifikációját az ABB Energetika csapatának mérnökei, valamint a FIA és a Formula-E motorsport-irányító testülete még jelenleg is értékelik. A cél olyan innovatív és biztonságos megoldásokat fejleszteni a hordozható egységekhez, hogy azokkal egyidejűleg két versenyautót is lehessen tölteni.

 

Az ABB, amely már több mint 14 000 DC villámtöltőt telepített a világ több mint 80 országában, bevált technológiai megoldásokkal és széleskörű tapasztalattal rendelkezik, amit most a harmadik generációs autókhoz alkalmazott töltőkben hasznosít, amelyeket a versenykörnyezet egyedi igényeinek figyelembevételével alakítanak ki.

 

 

„Az ABB FIA Formula-E bajnokság több mint egy egyszerű verseny, mivel ez a versenysorozat tesztelési környezetet biztosít az innovatív e-mobilitási technológiáinkhoz, meghatározó szerepet játszik az elektromos járművek gyártásában, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy mindnyájunk érdekében egy tisztább környezetet lehessen teremteni” – nyilatkozta Tarak Mehta, az ABB Energetika üzletágának vezetője. „Büszkék vagyunk rá, hogy névadó szponzorként támogatjuk a Formula-E bajnokságot, és örülünk a FIA azon döntésének is, hogy a 7. évadtól kezdődően a versenysorozatot a világbajnokság rangjára emelte, ami megnövelte a Formula-E jelentőségét”.

 

Alejandro Agag, a globális, teljesen elektromos hajtású járművek versenysorozatának elnöke és társalapítója elmondta: „Amióta a 4. évadban az ABB névadó szponzorként csatlakozott a FIA Formula-E bajnoksághoz, szoros együttműködés keretében azon dolgozunk, hogy a versenysorozattal tesztkörnyezetet teremtsünk a versenyautókban alkalmazott technológiák sorozatgyártásba vételének, ami a versenysorozat eredeti célját is elősegíti, hogy az elektromos járművek elterjedésének felgyorsításával ellensúlyozzuk a klímaváltozást. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy milyen eredményeket hoz majd a hosszú távú partneri együttműködésünk” – fűzte hozzá Agag. 

   

Az ABB az elektromos járművekhez kifejlesztett, összekapcsolt DC villámtöltési rendszerek terén olyan jelentős projekteknek köszönhetően vált globális piacvezetővé, mint például a „Electrify America”, az „IONITY” és a „Fastned”, amelyekhez nagy teljesítményű DC villámtöltő-állomásokat szállított. Az ABB hivatalos partnere a TAG Heuer Porsche Formula-E teamnek is.

 

A globális jelenlétét erősítő ABB FIA Formula-E bajnokság versenyei olyan innovatív technológiát vonultatnak fel, amely elengedhetetlen e fenntartható autóversenyzés sikere szempontjából. A tervek szerint a versenysorozat augusztus 5-től a berlini Tempelhof repülőtéren tér majd vissza, és hat futammal folytatódik. 

 

Elkészült az ABB új, Formula E-nek dedikált médiaoldala is, amely az alábbi linken található: https://new.abb.com/media/abbformulae. Az oldalon nagy mennyiségű tartalom található arról, hogy az ABB és a Formula E közötti partnerség és az ABB FIA Formula E bajnokságban való részvétele hogyan segíti az e-mobilitás elterjedését, és vezet egy jobb és fenntarthatóbb jövő felé. Ezenkívül elérhetők fotók, videók és az E-Prix összes, a pályán és a pályán kívül zajló történéseivel kapcsolatos információ.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09