Szemtelenül elmés kémthriller érkezik

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 25. 12:31

1950-es évek, Finnország a KGB és a CIA frontvonalában, az elnökválasztás előtt – ez az alaphelyzete az anya-lánya írópáros, Kirsti és Katri Manninen új szerzeményének. Az Árnyékvonalak exkluzív premierje Közép- és Kelet-Európa-szerte 2020. augusztus 27-én debütál az Epic Drama tévécsatornán. A készítők szerint szemtelenül izgalmas és kegyetlenül szép sorozatnak lehetünk szemtanúi!

Az Árnyékvonalak (Shadow Lines) igaz történetekre építve szemlélteti a független, ugyanakkor a hidegháború sarkalatos pontjának számító kis északi ország II. világháborút követő konfliktusait. Az elmés thriller a KGB és a CIA finnországi érdekütközésén alapszik. Amennyiben az ország túl akar élni, meg kell találnia saját útját a két nagyhatalom között.

 

Az anya-lánya írópáros alkotását Alli Haapasalo mellett a brüsszeli filmdíjas Antti-Jussi Annila (Szauna, Újjászületett harcos) keltette életre. 

 

 

– Ez a kémthriller olyan, mint egy puzzle, mindemellett szinte már szemtelenül izgalmas, szórakoztató és kegyetlenül szép. A koncepció illik hozzám is, és nézőként sem láttam még ilyet soha – nyilatkozta a fiatal finn rendezői generáció kiemelkedő alakja, a pazar képvilággal dolgozó Antti-Jussi Annila, aki munkásságáért már a finn nemzeti filmdíjat is bezsebelte.

 

1955 őszén egy titkos finn hírszerző csoport (a Fist) betört az Egyesült Államok finn nagykövetségére – szigorúan őrzött dokumentumok és dekóder kulcsok megszerzésére utaztak. Küldetésük azonban borzasztóan rosszul alakult: a Fist egyik tagja és egy CIA ügynök életét vesztette. A sorozat során az akciócsoport ténykedését követhetjük. Ők Finnország függetlenségét védik – szemben a KGB-vel és a CIA-val, akik megpróbálnak beavatkozni még az ország belügyeibe, köztük az elnökválasztásba is. A hidegháború legforróbb pontja ugyanis nem Washington, D.C. vagy Moszkva, hanem a keleti és nyugati hatalmak közé eső kis észak-európai főváros, Helsinki. Helena Korhonen (Emmi Parviainen), az Egyesült Államokból frissen visszatért hallgató csatlakozik a Fisthez, múltja azonban olyan titkokat rejt, amelyek összeegyeztethetetlennek tűnnek küldetésével.

 

 

Az alkotók számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy elszakadjanak a megszokott – és éppen ezért akár már unalmas – skandináv noir stílustól, és helyette egy friss, lebilincselő, akciódús, képvilágban gazdag sorozatot hozzanak. Hogy ez mennyire sikerült, az augusztus 27-étől csütörtökönként 21 órától mindenképpen kiderülhet a magyar nézők számára is!

 

A három nyelven (angol, finn és orosz) beszélő sorozat kapcsán a FinnAgora kulturális intézet mini nyelvtanfolyamot futtat az Epic Drama csatorna közösségi oldalán, amely során kiderül, melyek a két nyelv leghasonlóbb szavai.

Kulcsszavak: Epic Drama

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05