Netre szabott jövőkép

Guttray László Guttray László, 2001. január 17. 23:33
Az orlandói Lotusphere 2001 megnyitóját követően két háttérbeszélgetésen is részt vett Al Zollar, a Lotus vezére, ezek közül az egyik főként a cég stratégiájával foglalkozott, a másodikban pedig többek között az IBM Software Group-pal való kapcsolat került szóba. A Lotus első embere Steve Mills társaságában (aki az IBM SG elnökhelyettese) cáfolta azokat a híreket, miszerint az "Kék Óriás" csökkenteni kívánja a Lotus-fejlesztők önállóságát.
A középtávú Lotus-stratégiával kapcsolatban többször elhangzott, hogy a cég nem kíván változtatni eredeti céljain, elsősorban változatlanul a térben és időben egymástól távol dolgozó munkatársak kapcsolattartásának optimalizálását, rendezését szeretné megoldani csoportmunka-szoftvereivel. A mobilkommunikáció terjedésével felmerülő igények kielégítésére együttműködési szerződést kötöttek a Philips-szel, a palmtopokat gyártó RIM-mel (Remote in Motion) valamint Telstra távközlési céggel.

Bemutatkozott a Lotus egyik sikertermékének legújabb változata az iNotes, valamint a K-station, illetve a hozza tartozó keresőrendszer a Lotus Discovery Server, később pedig a résztvevők több előadásban ismerkedhettek meg a Lotus Collaboration Service elnevezésű szolgáltatásával, amellyel gyakorlatilag a tudáskezelés minden területére szolgálhatnak megoldással.

Apróbb finomítások történtek a valósidejű csoportmunkát lehetővé tévő Sametime es a QuickPlace szolgáltatásaiban (ez utóbbi csomag egy adott projekt levezényléséhez kínál gyorsan kiépíthető és tökéletesen testreszabható weblapot), s mint egy háttérbeszélgetésen kiderült, a két csomag legnépszerűbb funkciói a későbbiekben mindkét szoftverben megjelennek majd.

Kulcsszavak: Lotus +céginfo konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09