Európa tech-térképén a Codecool

forrás: Prím Online, 2020. október 3. 16:55

20 európai ország 20 legizgalmasabb scale-up cége – azaz a startup fázison felülemelkedő, már többszörös növekedést bemutató és több fázisban jelentős tőkebevonást sikeresen végrehajtó, túlnyomó részben informatikai vállalkozások – közé választották be a magyar Codecool Programozóiskolát. A Codecoolt ráadásul a hazai mezőny legígéretesebb scale-upjának választották.

Tech blogként indult, ma már az egyik vezető informatikai szakmai fórum az amszterdami The Next Web. A hírszolgáltatás, a rendezvények, és a szakmai jegyzékek mellett a legnagyobb figyelem az immár hetedik éve meghirdetett Tech5 listájukat övezi. Minden évben megnevezik azt a 100 céget, amelyik megítélésük szerint a legnagyobb figyelmet érdemli. Feltétel, hogy legalább 5 éves múlttal rendelkezzen, és az életképesség bizonyságát jelentő tőkebevonást tudjon maga mögött. Húsz országból, országonként öt céget neveznek meg minden évben, az így létrejövő 100-as listából pedig kiválasztják a dobogósokat. Nem meglepő, hogy a pandémiás helyzet egyik legkomolyabb nyertese, az ételházhozszállítás új modelljét megvalósító finn Wolt lett a 2020-as győztes.

 

A Tech5 100-as shortlistjére felkerült, és végül országelsőként jutott a top20-ba a magyar Codecool is, mely a tavalyi évben először lépte át az 1 milliárd forintos árbevételt, és az idei járványhelyzetben napok alatt állt át online oktatásra, és bővítette kurzusainak kínálatát a rövidebb idő alatt teljesíthető, speciális szaktudásra fókuszáló képzésekre.

 

„Noha a nagyközönség számára a modernkori innovációt a startupok testesítik meg, a legkomolyabb befektetők figyelme ezekre az úgy nevezett scale-up fázisba ért vállalkozásokra esik. Ekkorra a vállalkozás alapításának indokát jelentő ötlet már validálódik, életképessége bizonyságot nyer. Innentől a cég sikere már nem elsősorban a jó szerencsén és a piac szeszélyes fogadókészségén, mint inkább a jó szakmai menedzsmenten múlik.” – magyarázza Boda József, a Codecool társalapító ügyvezetője. „A mi elmúlt években bemutatott növekedésünk nem kis részben múlt azokon a befektetőkön és tanácsadó cégeken, akik szaktanácsokkal és nem utolsósorban tőkével támogatták a munkánkat. Ezek nélkül nem valósulhat meg egy nemzetközi terjeszkedés, vagy a portfóliónk bővítése.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05