Ha nehéz a konténer, könnyítsük a megfelelő szoftverrel!

forrás: Prím Online, 2020. október 11. 12:39

Két éven belül a vállalatok háromnegyede alkalmaz majd konténertechnológiát, az IDC adatai szerint ugyanakkor a szakembereknek mindössze az ötöde tudja megfelelően használni a konténerfelügyeleti eszközöket. A SUSE szerint ezért fontos, hogy a szoftvergyártók professzionális megoldásokkal egyszerűsítsék a konténerek kezelését, így a fejlesztők és az üzemeltetők, illetve a szervezetek is a saját, legfontosabb feladataikra koncentrálhatnak.

A konténertechnológia megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését és üzemeltetését, érthető tehát a növekvő népszerűsége. A 541 Research adatai alapján jelenleg a vállalatok 22 százaléka már gőzerővel használja a konténereket, 18 százalékuk a kipróbálás fázisában tart és 16 százalékuk a következő egy-két évben tervezi bevezetni. Friss kutatások szerint pedig 2022-re a vállalatok 75 százaléka fog ilyen technológiát alkalmazni. 

 

Bonyolult körülmények

A konténerek kezelése összetett és külön szakértelmet igénylő feladat, és ezt csak tovább nehezítik az összetett környezetek és a folyamatosan változó piaci körülmények, beleértve a nagyobb rugalmasság érdekében alkalmazott hibrid és többfelhős környezeteket, a hasznos információk gyűjtésére és elemzésére használt, folyamatosan szaporodó edge és IoT-megoldásokat vagy a hatékonyabb és gyorsabb működést célzó perzisztens tárolást. Egyre nagyobb szükség van ezért azokra az egységes platformokra és eszközökre, amelyek segítségével a konténerek egyszerűen menedzselhetők mindenféle infrastruktúrában. 

 

Tudás helyett intelligens megoldás

Ilyen képességeket tartalmaz például a Kubernetes konténermenedzsment-platform, amelynek használata azonban gyakorlatot igényel. Az IDC információi szerint a fejlesztők mindössze 20 százaléka ért az ilyen jellegű konténervezérlő eszközökhöz. Ezért is fektet nagy hangsúlyt a SUSE arra, hogy a SUSE CaaS Platformon keresztül egyszerűsítse a Kubernetes használatát.

 

 A SUSE CaaS Platformot bemutató videó:

 

 

A megoldás átfogó támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, és egyszerűen lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben.

 

A SUSE ráadásul nemrégiben felvásárolta a Rancher vállalatot, amely szintén hasonló területen fejleszt innovatív megoldásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a SUSE ügyfelei számára is elérhetővé válik a Rancher felhőnatív technológiája, amelyet a Forrester a vezetők közé sorol a vállalati konténerplatform-szoftverek között. Ezáltal a szervezetek minden eddiginél egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, legyen szó akár adatközpontokról, akár a peremhálózatokról, akár a felhőről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05