Rekordszámú magyar résztvevővel indul a Huawei technológiai tehetségprogramja

forrás: Prím Online, 2020. november 9. 11:00

Rekordszámú, 120 magyar diák részvételével indul el a Huawei Technologies Seeds for the Future elnevezésű tehetségprogramja, amely idén rendhagyó módon online avatja be az egyetemi hallgatókat az úttörő IT-technológiák rejtelmeibe.  Az egyhetes, intenzív digitális tanfolyamon a jövő mérnökei, az 5G, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása mellett vezetői elméletet is tanulnak és elmélyedhetnek a kínai kultúrában. Sikeres vizsga esetén a hallgatók oklevelet és számítástechnikai eszközöket kapnak a vállalattól.

A 2008-ban elindított Seeds for the Future programot évek óta Kínában, a Huawei Technologies központjában rendezték meg, ahova a világ minden tájáról, köztük Magyarországról is érkeztek egyetemi hallgatók.  A magyar diákok 2014 óta vesznek részt a programban, eddig 65 hallgató látogatott el Sencsenbe és ismerkedhetett meg testközelből a világ vezető infokommunikációs vállalata által fejlesztett és alkalmazott technológiákkal. A Covid-19 járvány miatt a Huawei idén rendhagyó módon a digitális térben szervezi meg a tehetségprogramját, egyhetes, intenzív online tanfolyam formájában. 

 

„A képzésünk elsődleges célja, hogy a hallgatók valós, gyakorlati ismereteket szerezhessenek, a világ egyik vezető technológiai vállalatától, ezzel is közelítve egymáshoz az egyetemen megszerezett tudást és az iparág által megkövetelt készségeket” – emelte ki Gecse Mariann.  A Huawei magyarországi és nyugat-balkáni kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója hozzátette, hogy az infokommunikáció nagymértékben megváltoztatta az üzleti modelleket és az ügyfelek elvárásait, így kulcsfontosságúvá vált az olyan új szakemberek képzése, akik technikai tudásukkal képesek kezelni a modern kor kihívásait.

 

 

Virtuális kínai túra, IoT és cloud computing is a programban

A november 9-13. között zajló programra az idén rekordszámú, közel 200 magyar mérnökhallgató jelentkezett, akik közül 120 kiválasztott – bosnyák, szlovén és ciprusi hallgatók társaságában – vehet részt a kötelező és választható kurzusokat egyaránt tartalmazó tanfolyamon. A magyar hallgatók többsége az Óbudai Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről érkezett, de az Eötvös Lóránd Tudományegyetemet, a Miskolci Egyetemet és a Pannon Egyetemet is képviselik. Az idei Seeds keretében összességében 60 országból, több mint 2000 hallgatónak nyílik lehetősége elmélyülni a technológia rejtelmeiben. 

 

A résztvevők megismerhetik belülről is a Huawei-t, megérthetik a legújabb technológiai trendeket, és felfedezhetik a kínai technológiai ökoszisztémát, valamint a legjobb szakemberektől tanulhatnak és belekóstolhatnak a kínai kultúrába is. Emellett a hallgatók beszélgethetnek a Huawei Kínában élő külföldi vezetőivel tapasztalataikról és véleményeikről, valamint virtuális túrát tesznek a sencseni campuson, hogy még jobban megérthessék a vállalat működését. A képzés során alap- és középszinten tanulnak olyan technológiákról, mint az 5G, a felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia és az intelligens otthonok működése, de az online órák a Dolgok Internetét és a Huawei mobilökoszisztémájának, a HMS-nek a működését is érintik.

 

Vezető iparági szakértőktől tanulhatnak

A tanfolyamon élő, online előadások és eLearning platformról letölthető írásbeli feladatok is várják a tanulókat. A szemináriumokon a kiberbiztonság és a digitális transzformáció szakértői tartanak előadást. Az egyik fontos cél az üzleti tevékenységet és a stratégiai döntéseket befolyásoló témák áttekintése, de emellett bónusz kreditékért a sikeres emberek 7 szokását, a kultúrák közötti munkavégzést és stratégiai vezetési modelleket is elsajátíthatják a hallgatók. 

 

A tanfolyam sikeres teljesítésének kritériuma az egyik válaszható tanfolyam elvégzése és a kötelező tanfolyamok során legalább 60 kredit megszerzése. Emellett kötelező a részvétel az élő közvetítéseken, foglalkozásokon is. A követelményeket sikeresen teljesítő hallgatók november 13-án, pénteken átvehetik a Seeds for the Future program tanúsítványát, valamint egy tabletet is kapnak a vállalattól.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50