Kétfunkciós internetes kamera

Tóth Kristóf, 2001. január 20. 09:04
A Logitech bemutatta a legújabb kétfunkciós digitális, internetes kameráját, amely segít barátságosabbá tenni a világhálón való kommunikálást.
A Logitech a világ vezető internetes kameragyártójának számít. Ennek megfelelően nagyon odafigyel arra, hogy a felhasználók kezébe mindig kifogástalan minőségű terméket adjon. Ebbe bele kell érteni a hatékonyságot és a könnyű, kényelmes kezelhetőséget is.

A cég legújabb QuickCam Traveler kameráját alapvetően kétféle módon lehet használni. Az egyik esetben egy hagyományos webkameraként funkcionál, míg a másik esetben egy digitális fényképezőgépként alkalmazható. Ilyen lehetőséget eddig még egyetlen internetes kamera sem biztosított. A QuickCam Traveler összesen 60 darab 640x480-as vagy 200 darab 320x240-es felbontású képet tud rögzíteni és eltárolni abban az esetben, amikor nem kapcsolódik a számítógéphez. A kamera vezérlő panelje lehetővé teszi a fényképek gyors és egyszerű felvételét, tárolását vagy törlését. Egy gombnyomással lehet a képeket a számítógépre átmásolni.

Amikor a QuickCam Travelert a felhasználó a PC-jéhez csatlakoztatja, akkor használhatja úgy, mint egy hagyományos internetes kamerát. Ekkor a kamera felbontása VGA. A minőségről a kiváló CCD-érzékelők gondoskodnak. Videofelvétel esetén 30 kép rögzítésére van lehetőség egy másodperc alatt. Mindezek mellett egy nagyon jó, beépített mikrofonnal is rendelkezik.

A QuickCam Travelert USB interfészen keresztül lehet a számítógéphez csatlakoztatni. Kompatibilis a Windows 98, a Windows ME és a Windows 2000 operációs rendszerekkel is. A kamera mellé a vásárló megkapja az MGI VideoWave III SE és a PhotoSuite III SE video- és képszerkesztő szoftverek teljes verzióját is.

A QuickCam Traveler kamerára kétéves garanciát vállal a Logitech. Az ára körülbelül 150 dollár (45 000 forint).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05