A Cisco bejelentette szándékát, hogy megveszi a PortfoLion hazai startup befektetését

forrás: Prím Online, 2020. november 18. 13:55

Fontos tranzakcióról adott hírt a PortfoLion Capital Partners, a régió meghatározó tőkebefektetője: a világ egyik legnagyobb tech vállalata, a Cisco bejelentette a felhő alapú környezetek menedzselésének úttörőjeként ismert Banzai Cloudra vonatkozó vásárlási szándékát. A magyar alapítású cég, amibe vezető befektetőként két körben is invesztált a szintén hazai kötődésű PortfoLion, a közelmúlt egyik legjelentősebb exitjét hajtja végre a kelet-közép-európai technológiai piacon.

A Cisco mostani bejelentése, amely az akvirált cég minden elemére kiterjed, tovább erősíti az egyre jelentősebb start-up ökoszisztémát a kelet-közép-európai régióban. „Büszkék vagyunk, hogy segíthettünk a Banzai kivételes képességű alapítóinak és csapatának elérni ezt a mérföldkövet. Szeretnénk, hogy az ehhez hasonló történetek például szolgáljanak arra, hogy Magyarországról és Kelet-Közép-Európából is lehet nemzetközi sikersztorit építeni. Hisszük, hogy a Banzai eredményei segítik majd a hazai és regionális start-up ökoszisztéma szintlépését is” – foglalta össze a tervezett felvásárlás jelentőségét Molnár András, a Banzai Cloudot befektetőként támogató, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója. 

 

A technológiai háttér

A Google által útjára indított nyílt forráskódú Kubernetes szoftver lehetővé teszi, hogy az IT szakemberek nagy mennyiségű, konténerizált szerver oldali alkalmazás futtatását menedzseljék akár több felhő környezet között megosztva. A Banzai Cloud automatizált megoldásai leegyszerűsítik és jelentősen felgyorsítják a Kubernetes használatának bevezetését a nagyvállalatok számára. Ennek köszönhető, hogy az egyes alkalmazások több millió letöltést értek el az utóbbi években, világszerte olvasott szakmai blogjukon 60 ezer látogató tájékozódik minden hónapban.

 

Banzai történelem

A Banzai Cloud kulcsemberei közül többen már az évtized első felében együtt dolgoztak, majd 2015-ben megalapították és sikerre vitték az első, adatok menedzselésével foglalkozó projektjüket, a SequenceIQ-t. Akkor a világ egyik legnagyobb big data cége, a Hortonworks (ma Cloudera) vásárolta meg a start-upjukat, ez után döntöttek a közös folytatás mellett. A Banzai Cloud Mátyás János és Csendes Miklós, valamint Flautner Krisztián vezetésével lovagolta meg az alkalmazásfejlesztés és infrastruktúra-menedzsment piacán tapasztalható paradigma-váltást. Közel hároméves fennállása alatt a cég két körben több, mint 5 millió dollár tőkét vont be a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A befektetésekben részt vett a FastVentures és a Euroventures, utóbbi a kezdetektől, alapító befektetőként segítette a vállalkozást.

 

„Regionális tőkebefektetőként nem csak az a célunk, hogy megtaláljuk a tehetséges, globális vízióval rendelkező csapatokat, hanem az is, hogy partnerként segítsük őket eljutni a sikeres exitig” – emelte ki Molnár András. A PortfoLion legutóbbi sikeres tranzakciói egyaránt lefedték a korai, a növekedési és az érett fázisokat, mindenekelőtt az innováció és a digitális technológiák terén. A Cisco mostani akvizíciójának pontos részleteit az érintettek nem hozták nyilvánosságra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15