Piacképes online tanfolyamok 2020-ban

forrás: Prím Online, 2020. november 26. 09:55

A koronavírus miatt jelentősen megnőtt a kereslet az online tanfolyamokra, és a felnőttképzők is gyorsan reagáltak a megnövekedett igényekre.

Az online tanulásnak számos előnye van. Az online tanfolyamok során nem vagyunk helyhez kötve, hiszen csak internet és számítógép szükséges a tanuláshoz. Az online képzéseket így azok is elvégezhetik, akik nem mozdulhatnak ki otthonról, vagy azok, akik lakhelyük környékén egyébként is nehezen férnek hozzá a tantermi képzésekhez.

 

Bár a rugalmas időbeosztás miatt is sokan választják az online tanfolyamokat, de a képzés szervezésétől függően előfordulhat, hogy az órák kötött időpontban zajlanak.

 

Az online tanfolyamok kínálata folyamatosan bővül. A TanfolyamOKJ.hu képzéskereső portál összegyűjtötte a legkeresettebb online tanfolyamokat 2020-ban.

 

 

Online marketing tanfolyam

A járvány a legtöbb vállalkozás életét is megnehezítette. A sikeres túlélés egyik kulcsa a modern marketing eszközök hatékony használata. Éppen ezért nem véletlen, hogy az Online marketing tanfolyam az egyik legkeresettebb online tanfolyam 2020-ban.

 

A képzés során a tanulók megismerkedhetnek a Facebook, az Intsagram és a Google Ads hirdetési lehetőségeivel, a keresőoptimalizálással (SEO) és a Google Analytics használatával.

 

Programozás alapjai

Még mindig rengeteg informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, és nem csak az egyetemi végzettségű programozókra van kereslet. Azoknak, akik szeretnének belekóstolni a programozás világába, megismerkednének a legismertebb programnyelvek alapjaiba, érdemes lehet egy kezdő programozó képzést elvégezniük, mely nem jelent nagy anyagi és időbeli elköteleződést sem. Ezek a tanfolyamok jó alapot adnak, hogy később egy-egy területen mélyebb ismereteket szerezzenek a programozás iránt érdeklődő tanulók.

 

Gyorsolvasás

A hatékony információfeldolgozás talán az egyik legfontosabb kompetencia. Azok, akik gyorsan tudnak olvasni, könnyebben tudnak fejlődni, ismereteiket bővíteni. Az interaktív online gyorsolvasás tréning segítségével hatékony olvasási stratégiákat sajátíthatnak el a tanulók, melyekkel lendületesebben, fókuszáltabban tudnak olvasni, úgy, hogy az olvasott szövegből több mindenre hosszabb ideig emlékeznek.

 

A program alkalmazkodik a tanuló olvasási sebességéhez, hozzá igazítja a feladatok nehézségét.

 

Nyelvtanfolyamok

Ma már szinte alapelvárás a munkahelyeken egy idegen nyelv minimum társalgási szintű ismerete. A koronavírus miatt azonban a hagyományos nyelviskolai tanulás nehezebbé vált. Szerencsére ma már egyre több online nyelvtanfolyam közül válogathatnak a tanulni vágyók.

 

Bár a legnagyobb kínálat az angol és német képzésekből van, akár oroszul vagy spanyolul is tanulhatunk online.

 

Fotózás és videózás alapjai

A fotózás és videózás egyre népszerűbb hobbi. Ugyanakkor nem csak kedvtelésből célszerű elsajátítani a kamera használatát. A webshopok elterjedésével egyre több vállalkozó ragad fényképezőgépet vagy videokamerát, hogy vevőcsalogató termékfotókat vagy termékvideókat készítsen. A videózás alapjait a szolgáltatóknak is hasznos lehet elsajátítani, hiszen a videós tartalmak segítségével könnyebb ismertséget szerezni a piacon.

 

Bár a koronavírus miatt rengeteg új kihívással kell szembenéznie mindenkinek, az online tanfolyamok segítségével új, hasznos készségeket sajátíthatunk el akár otthonról is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05