805 millió forint tőkebefektetéssel él a Xeropan!

forrás: Prím Online, 2020. december 16. 09:58

Nem sokkal a tanároknak szánt nyelvoktató platformjának megjelenése után nagy összegű tőkebefektetés érkezik a Xeropanhoz!

2020 rendkívül mozgalmas év a magyar nyelvoktató platform, a Xeropan életében. A COVID-19 járvány első hulláma során az Oktatási Hivatal javasolta angoltanároknak országszerte a távoktatás támogatása érdekében, a nyár folyamán pedig elnyerte az amerikai EdTech Breakthrough: az év Interaktív Tanulást Támogató rendszere díját. Emellé októbertől elérhetővé vált az iskoláknak fejlesztett Xeropan Classroom, mely a közeljövőben forradalmasíthatja a nyelvoktatást világszerte. A Xeropan hatékonyságát bizonyítandó, jelenleg zajlik egy kutatás több, mint 300 diák részvételével, ami reményeik szerint alátámasztja majd felhasználóik véleményét, akik a világ 170 országából, több mint 1 milliós létszámmal bírnak.

 

Mindeközben tárgyalások folytak a Bonitás Befektetési Alapkezelővel, akik mostantól beszállnak a Xeropan további projektjeinek finanszírozásába 525 millió forinttal. A Bonitás mellett korábban az MFB csoporthoz tartozó Hiventures látta meg a Xeropanban a potenciált, akik tovább támogatták a fejlesztést, ezúttal 280 millió forint értékben. A Xeropan az ő segítségükkel további hatalmas célok elé néz. A jelenleg is 15 nyelven, alapfoktól felsőfokig angolt oktató program további nyelvekkel fog bővülni. Ez együtt jár a nemzetközi terjeszkedéssel is, hiszen a legújabb, tanároknak szánt Xeropan Classroom rendszer bárhol elérhető segítség a nyelvoktatóknak. Céljuk, hogy a Xeropan magyar közoktatásban is megjelenhessen minden korosztály számára. Legfontosabb fejlesztései azonban, hogy jövőre új nyelveket kezd oktatni, méghozzá németet, franciát és spanyolt, hogy az amerikai piacra is betörhessenek.

 

“Több, mint két és fél milliárd nyelvtanuló él a világon, a Xeropannál azon dolgozunk, hogy gyorsabb és hatékonyabb tanulást biztosítsunk mindenki számára.” - Fejtette ki AlGharawi Attila, a Xeropan társtulajdonosa - “Óriási feladat alkalmazkodni és kielégíteni ennyi ember igényét, de víziónk szerint befektetőink segítségével néhány éven belül 50 millió tanuló fogja kezébe venni a Xeropant.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15