A Dyntell idén az egyetlen magyar vállalat a Deloitte CE Technology Fast 50 listáján

forrás: Prím Online, 2020. december 17. 09:46

Ismét egyedüli magyar vállalkozásként szerepel az első tíz között, ráadásul idén az egyetlen magyar cég a Dyntell Magyarország a Deloitte leggyorsabban fejlődő kelet-közép-európai technológiai cégeket bemutató szakmai rangsorában. 

Az elmúlt években kiemelkedő fejlődési ívet leíró, integrált vállalatirányítási és üzletiintelligencia-rendszereket fejlesztő családi tulajdonú cég Magyarország leginkább exportképes, nemzetközi összehasonlításban is kivételes eredményeket felmutató vállalkozásai közé tartozik. A járvány a gazdaság több területén, így az üzleti szoftverek piacán is visszaesést hozott, de az informatikai szektor fellendülése a Dyntell pozícióját is megerősítette. A 2016 és 2019 között 1672 százalékos növekedést, idén cégcsoportszinten 35 százalékos árbevétel-növekedést elérő debreceni cég 2021-ben a hazai piacon 40 százalékos, míg Romániában 80 százalékos növekedést tűzött ki célul.

 

  • 2 év, 3 nemzetközi elismerés, 1672 százalékos növekedés 
  • A pandémia ellenére idén 35 százalékos árbevétel-növekedés
  • Romániában is egyre aktívabb jelenlét, jövőre 80 százalékos növekedési tervek

 

Két év alatt már a harmadik rangos nemzetközi minősítését szerezte meg a napokban a Dyntell Magyarország a Deloitte leggyorsabban fejlődő technológiai cégeket bemutató szakmai rangsorában. A Technology Fast 50 kelet-közép-európai listán a tavalyi rendkívüli eredmény után idén ismét az első tízben szerepel az integrált vállalatirányítási rendszereket és üzletiintelligencia-szoftvereket fejlesztő debreceni cég. Az idei rangsorban egyedüli magyar vállalatként szereplő családi tulajdonú vállalkozás eredményei nem csak régiósan impozánsak: a Dyntellt a közelmúltban a 42. helyre rangsorolták a legígéretesebb európai, afrikai és közel-keleti techcégeket bemutató Deloitte Technology Fast 500 EMEA-listáján.

 

 

„Nagy örömünkre szolgál a 2019-es év után a Dyntellt ismét a Fast 50 kelet-közép-európai listáján látni, ráadásul a tavalyihoz hasonlóan újra az első tíz hely egyikén. Ez a Fast 50 huszonegy éves magyarországi története során egyedi, kiemelkedő eredménynek számít. Ez világosan, a Deloitte által elismert és méltatott módon mutatja a Dyntell értékteremtő képességét és növekedése elvitathatatlanul kiemelt ütemét” – fogalmazott Tancsa Zoltán, a Deloitte Fast 50 program magyarországi vezetője. Hozzátette: az idei, 1672 százalékos növekedés és a Fast 50 listán megszerzett 10. hely alapján jövőre kiugró helyezést vár a Dyntelltől az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régió versenyén is.

 

A Dyntell által kifejlesztett BI üzletiintelligencia-rendszer testre szabott, professzionális adatelemzéssel segíti az üzleti döntéseket. Beépül a vállalatirányítási rendszerbe, és a belső üzleti folyamatok optimalizálásával növeli a működési hatékonyságot, új bevételi forrásokat tesz elérhetővé, ezáltal piaci versenyelőnyt nyújt. A Dyntell a mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzésre épülő, integrált döntéstámogató platformját elsősorban gyártó és agrárvállalkozásoknak, valamint nagykereskedelmi cégeknek kínálja.

 

Covid előtt és Covid után 

Bár az idei prognózisokat alaposan felborította a COVID–19-járvány, Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy egyes célszektorokban a Dyntell számára komoly fellendülést hozott a 2020-as év.

 

„Általánosságban elmondható, hogy a pandémia nyertesei közé tartozik az informatikai szektor, hiszen a vállalatok folyamatosan keresik az offline működést kiváltó és optimalizáló hatékony megoldásokat. Ugyanakkor az üzletiszoftver-piacon vegyesebb a kép, hiszen sok ügyfelünket megviselte a válság, és a gazdasági következmények a jövő évet is bizonytalanná teszik. Célpiacaink közül masszív forgalomnövekedést tapasztaltunk az élelmiszer- és a csomagolóiparban, valamint a gyógyszer-nagykereskedelemben. De az autóipar kifejezetten rossz évet zár, a szolgáltatóipar is nagyot zuhant, az idegenforgalom és a vendéglátás pedig mély krízisbe került. Az egyes iparágakat sújtó negatív tendenciák ellenére a Dyntell 1,6 milliárd forint árbevétellel, a tavalyi évihez képest ezt az évet 35 százalékos csoportszintű növekedéssel zárta.”

 

A cégvezető szerint 2020 egyik fontos piaci tanulsága, hogy nemcsak a visszaesést, de a hirtelen lehetőségből adódó rapid növekedést is jól kell menedzselni, ehhez pedig biztos szoftverháttér szükséges. A hirtelen megnövekedő forgalom miatt idén több ügyfelüknél is háromszor-négyszer annyi feladat keletkezett – a logisztikától a szigorú nyomon követésig –, mint korábban. Emiatt az ügyfelek még gyorsabban ismerték fel a támogató üzleti szoftverek jelentőségét. Hozzátette, a korlátozások az online üzleti modelleknek is lökést adtak: a kkv-k között is egyre inkább teret nyernek a papírmentes folyamatok, például az online rendelés és az e-számlázás.

 

A Dyntell vállalatirányítási rendszerét (ERP) Magyarországon már több mint 250 cég, üzleti intelligencia (BI) szoftvereit pedig mintegy 100 vállalati ügyfél választotta. A 80 embert foglalkoztató vállalat egyre aktívabban van jelen Romániában is. A vízióban és növekedésben szintén a piac egyik legpotensebb, exportképes know-how-val rendelkező családi tulajdonú vállalkozása a hazai piacon jövőre további 40 százalékos forgalombővülést, Romániában mintegy 80 százalékos növekedést prognosztizál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09