Dr. Orbán Anita a Vodafone Magyarország új vezérigazgató-helyettese

forrás: Prím Online, 2021. január 5. 17:43

2021. január 4-től Dr. Orbán Anita tölti be a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, egyúttal januártól az igazgatótanács tagja is lesz. Az új vezérigazgató-helyettes a Tellurian LNG fölgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a Vodafone-hoz.

Dr. Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Matávnál. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol két Master fokozatú diplomát szerzett történelem és diplomácia témakörökben, majd a Fletcher School of Law and Diplomacy-ban folytatta PhD tanulmányait. 2008-ban az Egyesült Államokban könyve jelent meg közép-európai energetika témában. Miután visszaköltözött Magyarországra, öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, ahol energia ágazatra szakosodott, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is. Az állami szektor után a londoni Cheniere Marketing LTD főtanácsadójaként folytatta pályafutását. A Vodafone Magyarországhoz a Tellurian LNG Londonból érkezik, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be, számos ország kereskedelmi feladatait látta el. Nemzetközi zsűri által a Budapest Energy Summit-on odaítélt The Woman Energy Executive of the Year 2018 díjazottja. Több nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületi tagja.

 

Dr. Orbán Anita a vezérigazgató-helyettesi pozícióból 2020. november elsejével távozó Dr. Budai J. Gergőt váltja, aki az újonnan alakult Vodafone leányvállalat, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatójaként folytatja pályafutását. A távozó vezérigazgató-helyettes jelentős eredményeket ért el a Vodafone Magyarországnál eltöltött több mint három év alatt: kulcsfontosságú szerepet töltött be a Vodafone-UPC integrációban, illetve az ország első kereskedelmi 5G hálózatának bevezetésében. Dr. Budai J. Gergő továbbra is a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora és nagykövete, emellett pedig 2021. január 31-ig a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15