Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

forrás: Prím Online, 2021. január 7. 09:55

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2020 decemberében indult az Év Honlapja Országos Díjátadó Roadshow, melynek keretében személyesen adták át az elnyert díjakat. A mateking.hu-t 2015, 2016, 2017, 2018 és 2019 után pedig 2020-ban is kitüntették, ezúttal az E-Learning kategóriában ítélték meg a legjobbnak az oldalt.

 

A rangos kitüntetést ajándékozással ünnepli meg az e-learning oldal: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának most ingyenes hozzáférést biztosítanak a rendszerhez. Mindezt az oktatási intézmények összes tanulója kihasználhatja majd matematika tudásának fejlesztésére.

 

 

A mateking.hu 10 évvel ezelőtt napi 5-6 látogatóval és 30 darab tananyaggal indult, mostanra már több mint 150 ezer felhasználóval rendelkezik és Magyarország legnépszerűbb egyetemi matekoktató weboldalává nőtte ki magát.

 

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt szinte minden létező rekordot megdöntöttek. Miután az iskolák digitális oktatásra álltak át, a tanév végéig ingyenessé és regisztrációmentessé tették a teljes középiskolai matematikát. Naponta 30-60 ezren látogatták meg az oldalt, a matekérettségi előtti napon pedig 87 ezren gyakoroltak itt.

 

Jelenleg 2445 darab léptethető tananyag található az oldalon, és közel 30 tantárgy. Ezek közül az egyik legnagyobb a 40 témakörből és 430 tananyagból álló középiskolai matek, amely a teljes középiskolai anyagot felöleli, és tartalmazza az emelt szintű tananyagokat is, lehetővé téve mind a középszintű, mind az emelt szintű matek érettségire való felkészülést.

 

 

Minden felesleges elemtől megtisztították a honlapot

A mateking döbbenetes hatékonyságát az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek föl. Mindenki a saját tempója szerint éppen akkor lép tovább egy morzsán, amikor azt megértette.

 

A honlapot ráadásul folyamatosan fejlesztik, ami tavaly a járvány ellenére sem maradhatott el, és ősszel egy sokkal intenzívebb dizájnt kapott az epizódok. Ezáltal végre megfelelő hangsúlyt kapott a lépésről lépésre funkció.

 

„Sokkal látványosabbá tettük a léptető nyilakat, melyeket egy ügyes kis trükk segítségével kiemeltünk a tananyag felületéből. Elkészültünk egy másik fontos fejlesztéssel is. Létrehoztunk egy felületet, ahol a mateking összes feladata könnyen és gyorsan megtalálható témakörök szerint. Ez egy okos kis példatár, ami arra is használható, ha valaki gyakorolni szeretne és olyankor is, ha gyorsan át akar pörgetni egy-egy témát” – fogalmazott Mosóczi András ötletgazda.

 

 

Hozzátette, a mateking kezdőlapja mobilon mindig is egyet jelentett a maximális egyszerűséggel. Minden felesleges dologtól megtisztították, hogy azonnal elérhetőek legyenek a legfontosabb tantárgyak. Ezt az egyszerűséget sűrítették bele tavaly egyetlen gombba és ezzel egy új felhasználói élményt hoztunk létre. A kezdőlap így megtartotta a híres egyszerűségét, mégis sok-sok új tartalom is elfér rajta.

 

A mateking.hu csapata büszke rá, hogy 2020-ban 435 új epizóddal bővült a mateking és így már 2300-nál is több epizódból lehet náluk tanulni.

 

Fontosnak tartják azt is, hogy segítsenek a nehéz helyzetekben. Amellett, hogy március 15-től júniusig ingyenesen elérhetővé tettük a teljes Középiskolai matematika tantárgyukat, decemberben az önkéntesség napján ingyenes középiskolai matek hozzáférést adtak öt magyarországi gimnázium minden tanárának és diákjának és most ismételten a leggyorsabban jelentkező öt iskolának ajánlanak fel ingyenes hozzáférést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15