Tervszerű váltás a Vodafone Business élén

forrás: Prím Online, 2021. január 14. 19:26

2021. március 31-én távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, aki 2014 óta töltötte be a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját. A vállalatnál töltött több mint 6 év alatt számtalan siker és fejlesztés fűződik a nevéhez, többek között a Vodafone Business márka felépítése és az üzleti IoT szolgálatatások országos elterjesztése. A felsővezetői pozíciót az Apple-től tavaly év végén érkezett Dobó Mátyás tölti be, aki a tervszerű utódlás keretében 2021. február 1-től veszi át a feladatokat Király Istvántól.

Király István 2014-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, több mint 20 éves üzleti stratégiai és marketing tapasztalattal a háta mögött. Korábban olyan telekommunikációs nagyvállalatoknál szerzett tapasztalatot, mint a Telekom vagy a Telenor. A Vodafone Magyarországnál több mint 6 éven keresztül irányította a Vállalati Szolgáltatások Üzletágat. 

 

A rendkívüli szakmai múlttal rendelkező vezető nevéhez számtalan siker és fejlesztés fűződik. Így többek között a Vodafone vállalati ügyfelek számára kialakított vezetékes kommunikációs portfóliójának felépítése, az üzleti IoT szolgáltatások egyre szélesebb körű, országos szintű elterjesztése, valamint a vállalkozások digitalizációját támogató Ready Business, ma Vodafone Business márka bevezetése. Király István az előbbiek mellett kulcsszerepet töltött be a Vodafone-UPC integrációban, valamint irányítása alatt vezette be a Vodafone az 5G magánhálózati és a NB-IoT  technológiákat. 

 

Dobó Mátyás

 

Király István helyét a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozíciójában Dobó Mátyás, a hazai digitális technológiai szakmai közélet ismert személyisége veszi át, aki korábban az Apple CCEE B2B üzletágáért felelt. 

 

Dobó Mátyás a digitális technológiai területen több mint 16 év tapasztalattal rendelkezik, karrierjét saját startup cégének felépítésével kezdte, majd 2013-ban a Magyar Telekomhoz csatlakozott. Később dolgozott a Deutsche Telekomnál, az Invitech-nél és az Apple-nél is, értékesítés, marketing és üzleti fejlesztés- menedzsment területén kimagasló szakértelemmel rendelkezik. A szakember jártas nagyvállalati közegben design alapú és agilis módszertanok bevezetésében és megvalósításában, valamint személy- és ügyfélközpontú csapatok vezetésében. Kiemelt érdeklődéssel és tapasztalattal bír az IoT megoldások területén, valamint a digitális transzformáció stratégiai kidolgozásában és megvalósításában.

 

Mátyás 2020. november 30-án csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz és a tervszerű utódlás keretében 2021. február 1-től veszi át a felsővezetői teendőket Király Istvántól.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05