Ikonikus díjjal jutalmazták az LG OLED tévéit

forrás: Prím Online, 2021. február 3. 19:56

Az LG OLED tévéi nyerték el a 72. Technológiai és Tervezési Emmy-díjat: az amerikai televíziós művészetek és tudományok akadémiája (Academy of Television Arts & Sciences) által 1948-ban alapított elismerés a távközlési technológia fejlesztéseit és innovációit, valamint a tévézés műszaki hátterének előmozdításában eredményes fejlesztőket díjazza.

Az elismerés reflektorfénybe helyezi az LG folyamatos fejlesztéseit, amelyek célja, hogy mindinkább olyan televíziókat alkosson, amelyek megfelelnek a stúdiók referencia-specifikációinak. A világ számos vezető produkciós stúdiója és elismert alkotója nagyra értékeli az LG OLED televízióit azok kivételesen pontos színvisszaadási képessége és páratlan kontrasztja miatt. Ezek a készülékek optimalizált videojel-feldolgozást, kategóriájuk legjobb kalibrációját, a számos audio- és videoformátum támogatásának köszönhetően magas fokú interoperabilitást, továbbá különféle olyan funkciókat kínálnak, amelyeket kifejezetten a professzionális tartalomgyártók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A vezető hollywoodi filmstúdiók mellett az LG OLED tévéit széles körben alkalmazzák világszerte referenciakijelzőként a tartalomfejlesztők és -disztribútorok.

 

Ezek a készülékek azért számítanak népszerű referenciakijelzőnek, mert az önálló fénykibocsátásra képes pixelek révén rendkívül részletgazdag képet jelenítenek meg, így az LG OLED tévék képesek hűen visszaadni a filmrendezők kreatív elképzeléseit, illetve megfelelnek a kreatív tartalomgyártók magas minőségi elvárásainak is.

 

 

A mind a fogyasztók, mind pedig az iparági szakértők által elismert LG OLED televíziók kimagasló képminőséget kínálnak az önálló fény kibocsátására képes pixelekre alapuló technológiának, vagyis a háttérvilágítás nélküli panelstruktúrának és a képpontonként, egymástól függetlenül vezérelhető fényerőszabályozásnak köszönhetően. A meggyőző kontrasztarány, a mélyebb fekete szín, a széles betekintési szög és a gyors válaszidő csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek miatt az LG OLED készülékek vezetőnek számítanak a prémium kategóriás tévék piacán.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az LG OLED tévéje kiérdemelte a televíziós és műsorsugárzási ipar egyik legikonikusabb díját” — mondta Nam Ho-jun, az LG Electronics szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Ez az elismerés azt tanúsítja, hogy OLED tévéink a legjobb otthoni nézői élményt nyújtják, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy az általuk kedvelt műsorokat éppúgy élvezhessék, ahogy azokat az alkotóik szerették volna láttatni."

 

E díjat megelőzően az LG számos elismerést gyűjtött be az okos, összekapcsolt, UHD felbontású televíziók gyorsan fejlődő szegmensében felmutatott innovációiért. A vállalat legutóbb a Technológiai Emmyt érdemelte ki a tévézés teljes élményét szolgáló HTML5 szabvány fejlesztéséért és alkalmazásáért, illetve elnyerte a Hollywood Professional Association (HPA) által odaítélt kiválósági díjat (Engineering Excellence Award) is az OLED tévék 1D & 3D LUT alapú, hardverszintű CalMAN kalibrációjának fejlesztéséért és alkalmazásáért. Ezt megelőzően az LG amerikai K+F leányvállalata, a Zenith Electronics LLC kapta meg a Technikai Emmy-díjat az első vezeték nélküli tévé-távirányítók, a HDTV-k és sztereó tévék iparági sztenderdjei, valamint a síkképernyős kijelzők terén végzett úttörő fejlesztéseiért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15