A világ legelismertebb vállalatai között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. február 4. 09:36

Ismét felkerült a világ legelismertebb vállalatainak listájára a Schneider Electric. A Fortune magazin rangsorában az elektronikai ipar képviselői között a tavalyi negyedikről a harmadik pozícióba lépett előre a cég.

Az idén sorban már negyedszer szerepel a Fortune rangsorában a Schneider Electric. A „World's Most Admired Companies” lista összeállításába a magazin és a projektben partnerként közreműködő Korn Ferry tanácsadócég összesen több mint 3800 vállalati vezetőt és elemzőt vont be, akik 9 szempont alapján értékelték a társaságokat. A listán szereplő 332 vállalkozás az ezer legnagyobb árbevételű amerikai cég, illetve 500, az Egyesült Államokon kívüli központtal rendelkező, 10 milliárd eurót meghaladó éves árbevételű társaság közül került ki. A rangsor összeállításában közreműködő cégvezetők és elemzők többek között a befektetési aktivitást, a termékeket, a társadalmi felelősségvállalást, illetve a tehetséggondozást is figyelembe vették az egyes vállalatok értékelésekor. 

 

A világ legelismertebb vállalatainak listáját az Apple vezeti, az Amazon és a Microsoft előtt. A Schneider Electric a 2021-es Fortune listán az elektronikai ipar képviselői között a harmadik helyen végzett, egy pozíciót javítva tavalyi eredményén. 

 

A Schneider Electric az elmúlt hetekben több, nemzetközileg is elismert rangsorban és összeállításban is szerepelt. A vállalat első helyen végzett a Corporate Knights által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő társaságait bemutató listán. A cég egymás után a negyedik évben helyet kapott a Bloomberg nemi egyenlőséget vizsgáló indexében (Bloomberg Gender Equality Index), valamint szerepelt a Financial Times által a menedzsment sokszínűsége alapján elkészített rangsorban (Financial Times Diversity Leaders 2021). 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09