Yahoo!-Compaq technológiai és marketing-együttműködés

, 2001. január 24. 19:46
A Yahoo! Inc. és a Compaq Computer Corporation többéves megállapodása értelmében a Yahoo! a Compaqot tekinti első számú internetes infrastruktúra-szállítójának, a Compaq pedig előnyben részesíti a Yahoo! hálózatát termékeinek és szolgáltatásainak reklámozása és értékesítése során.
A Yahoo! a jövőben elsősorban a Compaqtól kívánja beszerezni iparági szabványos és nagy teljesítményű szervereit, host-alapú adattárolási megoldásait (host-attached storage), asztali, laptop és kézi számítógépeit, valamint a kapcsolódó professzionális szolgáltatásokat. A Compaq szállítja majd a Yahoo! internetes infrastruktúrájának jelentős részét, és biztosítja a legnépszerűbb Yahoo!-weboldalak technológiai hátterét.

A Yahoo! átfogó Fusion Marketing programja keretében a Compaq a Yahoo! nemzetközi hálózatában fogja népszerűsíteni márkáját, termékeit és szolgáltatásait. A Compaq kiterjedt promóciós programja a médiaeszközök széles tárházát veszi igénybe a Yahoo! amerikai leányvállalatainál és legfontosabb nemzetközi piacain (pl. Kanadában, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban). A Compaq részt vesz a Yahoo! Full Service programjában is. Ez az elnevezés olyan interaktív adatgyűjtő eszközöket és szolgáltatásokat takar, amelyek segítségével a Compaq célirányosabbá teheti marketingmunkáját, és folyamatosan elemezheti annak eredményességét. A Compaq online áruháza a világháló első számú bevásárlóportáljának számító (Nielsen//NetRatings, 2000. december) Yahoo! Shoppingon keresztül érhető el. A Compaq a Yahoo! Shopping honlapján és a kategóriák szerint bontott oldalakon egyaránt kiemelt helyen szerepel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09