Veszélytelen fegyveresek

Lépesfalvy Zoltán, 2001. január 28. 22:51
Először húsz éve lövöldöztek egymásra Amerikában gáztöltésű fegyverrel úgy, hogy a találatokat feltűnő nyomot hagyó festékpatron jelezte. Ebből az őrületből lassanként versenyággá fejlődött a paintball, és beírhatjuk a keresőprogramba a játék nevét lengyelül, dánul, litvánul, görögül vagy portugálul, számos adatot kapunk.

Magyarországon is elterjedt a játék, a számháború és a bújócska keveréke - egyes fordításokban festékharc. A korhatár 18 év. A maszk az egyetlen igazán fontos védőfelszerelés, ragaszkodnak hozzá a pályatulajdonosok, mert a lövedék a szemre - de csak arra - veszélyes lehet. A hazai terepek bérleti díját személyenként négyezer forintból meg lehet úszni, ebben az árban benne van a fegyver, a maszk és a gáztöltés. A lőszerért külön kell fizetni, darabonként tíz-tizenöt forintért kapható, kétszázzal már egy jót lehet játszani. Ha valaki sűrűn szeretne paintballozni, érdemes beruháznia, egy félautomata fegyver húszezer forintnál kezdődik, a maszk tízezernél.

Eladási ajánlatokat a www.paintball.hu és a www. paintballsport.hu oldalon lehet olvasni, az utóbbi aktuálisabbnak tűnik. Mindkét helyen országszerte számos pályát kínálnak, helyenként épületharcra, másutt éjszakai játékra invitálnak. A játékidő változó, az egész napos csata reggel kilenctől délután négyig tart, de van, ahol egy órára is ki lehet bérelni a terepet. Ha profik nem is, félprofik már ebben a játékban is vannak, a csapatok a Magyar Kupán találkozhatnak.

Kulcsszavak: onlineszolg website sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09