Fedezd fel a szenvedélyt a Samsung 2021-es kínálatával!

forrás: Prím Online, 2021. március 3. 16:33

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2021-es televízióit, köztük a legújabb MICRO LED, Samsung Neo QLED és Lifestyle TV modelleket, monitorokat és soundbarokat. A felhasználók egyre több időt töltenek otthon, a Samsung megoldásaival pedig a lehető legtöbbet hozhatják ki a képernyők előtt töltött időből, hatékonyan dolgozhatnak, kommunikálhatnak és a szobájuk kényelméből fedezhetnek fel új világokat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy folyamatos fejlesztéseinkkel pozitív változást hozhatunk a felhasználók életébe. Az elmúlt évben a hasznos technológiák nélkülözhetetlen eszközökké váltak, az otthonunk pedig iroda, iskola és edzőterem is lett egyszerre – mondta el James Fishler, a Samsung amerikai Otthoni szórakoztatási divíziójának alelnöke. – A televíziók szerepe az életünkben megnőtt, 2021-ben pedig szeretnénk a készülékeket úgy továbbfejleszteni, hogy még inkább alkalmazkodjanak az egyedi igényeinkhez.”  

 

A tévén évtizedekig csak filmeket, sorozatokat és más műsorokat néztek a felhasználók, mára viszont konferenciahívásokat bonyolítanak és edzőközpontként használják őket. A múlt évben számos funkciót használtak első alkalommal, ez pedig megváltoztatta azt, ahogy a felhasználók a készülékre tekintenek.  

 

A Samsung innovatív megoldásai mellett a képminőségben elért eredményeinek köszönhetően már 15 éve van jelen a vezető gyártók között világszinten. A vállalat 2021-ben még tovább fejleszti termékeit és egyedülálló felhasználói élményt kínál. 

 

A MICRO LED hazatér

A MICRO LED technológia a kiemelkedő fényerőnek, a mély feketéknek és a lenyűgöző képminőségnek köszönhetően egészen különleges élményt hoz el a felhasználók otthonába. A szervetlen LED-ek megakadályozzák a beégést, így a képernyő a teljes élettartama alatt tiszta és éles képet ad. 

 

A Samsung első MicroLED kijelzője, az egyedileg konfigurálható modulokból álló The Wall 2018-ban mutatkozott be és akár 292 colos méretben is működtethető volt. A rugalmasan változtatható kialakítás miatt a The Wall csak szakértő segítséggel állítható fel a felhasználók otthonában vagy munkahelyén.

 

A Samsung 2021-ben a MICRO LED technológia minden előnyét elhozza a hagyományos televíziós formavilágba. A felhasználók mostantól bármikor hazavihetik a teljes képernyős moziélményt és a gyönyörű, letisztult kialakítású készüléket maguk is könnyedén összeszerelhetik. Hamarosan 110- 99-, 88- és 76 colos méretű MICRO LED készülékek is érkeznek a Samsung kínálatába1. 

 

A MICRO LED egyszerre négy képernyő is lehet egyben. A felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn. Egyszerre nyomon követhető több meccs eredménye, vagy játék közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók, mindez lenyűgöző minőségben és nagy méretben.  

A Samsung Neo QLED minden otthonhoz és személyiséghez passzol

A felhasználók a tévéjükön keresztül élik meg a szenvedélyeiket, a Samsung pedig úgy tervezte a Samsung Neo QLED televíziókat, hogy minden helyzetben kiemelkedő minőséget biztosítsanak, bármit is nézzenek rajtuk. A Samsung Neo QLED teljesítményét az új Neo Quantum Processzor és a Quantum Mini LED-ek határozzák meg. A Samsung úgy tervezte a Quantum Mini LED-et, hogy annak mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része legyen, így rendkívül finom részletek is megjeleníthetők vele. A mély feketékkel, fényes világos területekkel és a minden korábbi Samsung tévénél hatékonyabb felskálázással a Samsung Neo QLED ultra realisztikus képet ad.

 

A Samsung Neo QLED és QLED modellek funkcióinak köszönhetően egyedülálló újgenerációs gaming élményt nyújtanak. A Samsung Neo QLED és QLED tévéken szinte minden apró részlet kiválóan látható, 4K minőségben, lenyűgöző 120 fps mellett, a válaszidő pedig mindössze 5,8 ms. A gaming teljesítmény még hatékonyabb optimalizálása érdekében a Samsung az AMD-vel együttműködve kifejlesztette az első tévéjét Freesync Premium Pro támogatással, PC-s és konzolos játékokra, így a Samsung Neo QLED és QLED modelleken kiemelkedő HDR gaming élmény érhető el. Az új Samsung Játéksáv segítségével a játékosok gyorsan áttekinthetik a játék legfontosabb beállításait. Ezen keresztül elérhető a Szuper ultraszéles játék nézet lehetőség, amely a gaming monitoroknál megszokott ultraszéles képarányt tesz elérhetővé a TV képernyőjén.  

 

Samsung Neo QLED elhozza az egészséges életmódot és az edzéseket a fitnesz szerelmeseinek otthonába. Már hosszú ideje nincs lehetőség edzőterembe járni, így sokan keresik a módját, hogy otthon is fittek maradjanak. A Samsung Health egy teljeskörű fitnesz és mindfulness platform, amely 2020 tavasza óta kínál megoldást az otthoni edzésekre. A Samsung Health számos különböző stílusú partneralkalmazással segíti az erőnlét megőrzését és könnyedén csatlakoztatható a mobil- és a viselhető okoseszközökhöz. 

 

 

A Samsung Neo QLED 8K modelljei (QN800A és QN900A) 65-, 75- és 85 colos méretben lesznek elérhetők, míg a 4K modellek (QN90A és QN85A) még szélesebb választékban mutatkoznak be, az 50 colos modelltől kezdve.

 

A készülékek Magyarországon a https://www.samsung.com/hu/neo-qled-tv-elorendeles/ oldalon rendelhetők elő. A felhasználók minden 2021. március 2-től, a promóció időtartama alatt előrendelt 65 colos, 75 colos és 85 colos Neo QLED modell mellé HW-Q900T Hangprojektort, valamint az 50 colos és 55 colos Neo QLED modell mellé HW-Q70T Hangprojektort igényelhetnek ráadásként a Samsung Members oldalon keresztül. 

Az egyéni stílushoz illeszkedő technológia, bel-és kültéren egyaránt 

A felhasználók ma már elvárják az igényeikhez, személyes ízlésükhöz és stílusukhoz igazodó élményeket. A Lifestyle TV kategória a legtöbb személyiséghez és a legtöbb térhez illeszkedő képernyőket kínál, a felhasználók lakásán kívül és belül egyaránt. 

 

A The Frame a tévét személyre szabható műalkotássá alakítja, amely illik a lakás berendezéséhez és a dekorációhoz. Az Art Store* új partnereivel, mint a NAVA Contemporary vagy az Etsy, a The Frame még több eredeti alkotást tesz elérhetővé, amelyekből a felhasználók az egyéni ízlésük szerint válogathatnak. Az mesterséges intelligencia alapú automatikus válogatási technológiája részletesen elemzi az egyéni ízlést és preferenciákat, ennek megfelelően ajánl különféle műalkotásokat a felhasználók figyelmébe. A megújult Art Store felületére regisztrálva a felhasználók több mint 1400, gondosan válogatott, világszerte elismert intézményekből származó műremekből állíthatják össze a saját személyes gyűjteményüket. A The Frame emellett a 2020-as 500 megabájtról 2021-ben 6 gigabájtra növelt tárhelyet kínál a fényképek számára, így akár 1200 UHD minőségű fotó tárolására is alkalmas. Az Art Store az igazi klasszikusoktól a lenyűgöző fotóművészeti alkotásokig számos tartalomhoz kínál hozzáférést, így könnyedén személyre szabható vele a nappali-galéria.

 

 

2021-ben új lehetőségek is elérhetők a The Frame testreszabására. Az új falikonzoloktól az öt különböző keretvariációig és a harmadik féltől származó kiegészítőkig, a felhasználók számos módon tehetik egyedivé a tévéjüket. A 2021-es The Frame készülék keskenyebb, mint valaha: mindössze 24,9 milliméteres, kialakítása egyre inkább emlékeztett egy hagyományos képkeretre. Legalább olyan látványos kikapcsolt állapotban, mint amikor be van kapcsolva. A The Frame modellek Magyarországon várhatóan március a március 15-tel kezdődő héten lesznek elérhetők.

 

A Samsung a 2021-es The Frame megjelenését új kiegészítővel teszi még egyedibbé, a My Shelf világszerte, és Magyarországon is elérhető lesz júliustól. A My Shelf segítségével a felhasználók feldobhatják a tévé mögötti falfelületet, így kiválóan használható a dekoráció kiegészítésére. A My Shelf az 55-, a 65- és a 75 colos The Frame készülékekhez rögzíthető, és négyféle színben lesz kapható: bézs, fehér, barna és fekete árnyalatokban.

 

Azok számára, akik hiányolják a moziélményt, a The Premiere, a Samsung első 4K felbontású lézerprojektora elhozza a házimozi új korszakát, mindezt kompakt kialakításban. A hagyományos projektorok nehézkesek és bonyolult a telepítésük, a felbontás pedig néha jóval egy átlagos tévé alatt marad. A The Premiere minimalista kialakításának, lekerekített éleinek és esztétikus szövetburkolatának köszönhetően nagyszerűen illeszkedik a legtöbb otthonba. A Samsung még idén a projektorra optimalizált feltekerhető vásznakat tesz elérhetővé, hogy a felhasználók otthonukban könnyen használhassák a Premiere-t. Elég a Premiere-t nagyjából 12 cm-re vagy annál távolabb egy sima fal vagy CLR vászon elé helyezni, és már készülhet is a pattogatott kukorica. A The Premiere már elérhető Magyarországon.

 

A Samsung 2020-ban a kiemelkedő képminőséget az otthon belső teréből az udvarra vitte, éppen akkor, amikor a felhasználók is a szabadban töltenék az idejüket. A The Terrace, a vállalat első kültéri tévéjének köszönhetően a felhasználók kültéren élvezhetik azt a képminőséget, hangélményt és az okos funkciókat, amelyeket a Samsungtól már megszokhattak. Mindezt teljesen gondtalanul tehetik, hiszen a The Terrace időjárásálló, IP55 besorolással rendelkezik a víz- és porállóság érdekében. Emellett egyszerűen telepíthető, és könnyen csatlakoztatható a kábelszolgáltatáshoz és a Wi-Fi hálózathoz. A Terrace Magyarországon 55, 65 és 75 colos kivitelben lesz elérhető, várhatóan március végétől.

 

 

Kijelzők minden élethelyzetre - a hatékonyságtól a játékig

2020-ban az otthoni monitorok szerepe drámai módon megváltozott. Sokak számára ez további képernyőket jelentett a többféle új igénynek megfelelően. Hirtelen a korábban online vásárláshoz vagy a közösségi médiában való böngészéshez használt képernyő kritikus fontosságúvá vált a mindennapi életben, hiszen a felhasználók ezeket ma már munkára, tanulásra és játékra is használják. 

 

Hogy mindennek eleget tegyen, a Samsung bemutatja a Smart Monitort, a vállalat első ‘mindent egyben’ készülékét, amely a monitorok és a televíziókészülékek legjobb funkcióival érkezik. A Smart Monitor Wi-Fi, Bluetooth, vezeték nélküli DeX és Apple AirPlay 2 kompatibilitása lehetővé teszi, hogy a felhasználók számítógéphez való csatlakozás nélkül dolgozzanak bárhol, bármikor. Az AirPlay 2 hozzáférés lehetővé teszi, hogy a felhasználók iPhone, iPad vagy akár Mac készülékeikről különféle tartalmakat szerkesszenek, streameljenek és osszanak meg a monitorra. A Smart TV platformon keresztül elérhetők a különféle streaming applikációk, így a felhasználók könnyen nyomon követhetik akár kedvenc televíziós műsoraikat is. A Smart Monitor hozzájárul, hogy a felhasználók akkor legyenek a leginkább produktívak és akkor pihenhessenek, amikor arra valóban szükségük van.

 

2020-ban nagy érdeklődés kísérte az Odyssey G9 monitor bevezetését. Idén a vállalat Quantum MiniLED kijelzővel és prémium gaming funkciókkal emeli még magasabb szintre a monitor nyújtotta élményt. Az 1000R íveltség és a Qunatum MiniLED kijelzőtechnológia egyedülálló gaming élményt biztosít. Az új G9 az ívelt és sík kijelzős gaming monitorokból álló Odyssey család legújabb tagja. A Smart Monitor és az Odyssey G9 már elérhetők Magyarországon.

 

A 75 colos Samsung Interaktív Kijelző FLIP digitális tábla, amelyen könnyedén lehet rajzolni, írni és különféle tartalmakat szerkeszteni, lehetővé teszi a biztonságos tanulást és munkát. A Flip számos csatlakoztathatósági lehetőséget biztosít a hibrid munkavégzéshez és tanuláshoz, így a felhasználók az osztályteremben, a munkahelyükön és az otthonaikban is egyaránt sikeresek lehetnek. Az optimalizált 4K képminőségnek és a könnyen olvasható megjelenítésnek köszönhetően egy, akár 20 főből álló csapat is használhatja egyidejűleg a készüléket, miközben a valós idejű tartalommegosztás érdekében a saját eszközeiket is szinkronizálhatják a táblával. A Flip lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy lássák a munkatársaik vagy a tanárok prezentációját, mintha személyesen lennének egy térben, miközben minden fél biztonságban maradhat. A 75-, 55-, 65- és 85 colos változatban érkező Flip tábla Magyarországon várhatóan május elején lesz elérhető.  

 

Hang és kép találkozása 

Amellett, hogy a Samsung televíziók a legkisebb hangszórókkal is lenyűgöző élményt nyújtanak, a lehető legteljesebb házimozi-élmény egy Samsung soundbar csatlakoztatásával érhető el. A Q Sorozat 2021-ben is az egyedülálló Q-Symphony technológiával érkezik és a továbbfejlesztett háromdimenziós hangzás érdekében szinkronizálja a Samsung tévék hangját.

 

A lehető legteljesebb, gazdag, magával ragadó élményt hozza el a Q950A, a vállalat első hangprojektora, amely 11.1.4 csatornás hanggal érkezik. A Tap Sound funkció segítségével a mobilról zenét hallgató felhasználók is egyszerűen irányíthatják a készüléket. A Q950A soundbar Magyarországon várhatóan nyártól lesz elérhető.

 

_________________

* Art Store előfizetés szükséges a teljes választék eléréséhez. Az előfizetés díjköteles.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05